Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse
04/07/17

Mindre end en uge efter weekendens løb på Watkins Glen er Jan Magnussen og Christina Nielsen i aktion igen i Nordamerika.
Denne gang gælder det afdeling af Weather Tech Sportscar Championship på Canadian Tire Motorsport Park (tidligere Mosport Park) i Canada.

Formel 1 og Kevin Magnussen tilbage i Europa
Formel 1 er tilbage i Europa den kommende weekend, når Østrigs Grand Prix afvikles på Red Bull Ring. Kevin Magnussen har inden løbet scoret 11 points for Haas F1 Team.

Dansker-talenterne i F4 på Oschersleben
Nicklas Nielsen og Frederik Vesti er til start i fjerde runde af ADAC Formel 4 Meisterschaft, når ADAC-løbsserien igen besøger Oschersleben den kommende weekend.

Dansk trio i DKM
Tredje afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft køres den kommende weekend på banen i Wackersdorff. I junior-klassen er Victor Majgaard, Benjamin Frislund og Oliver Skjellerup til start.

Siden sidst

Dobbelt podie på Watkins Glen
Det lykkedes både Jan Magnussen og Christina Nielsen at komme på podiet efter 6-timers løbet på Watkins Glen søndag. I klassen GT LM besatte Jan og Antonio Garcia tredjepladsen for Corvette Racing, og i GTD tog Christina og holdkammerater fra Scuderia Corse andenpladsen. Det betyder at hun og Alessandro Balzan overtager den samlede føring i klassen; det samme gør Jan Magnussen og Garcia i GT LM!

Michael Christensen stillede også til start i GTD- klassen, og han sluttede på syvendepladsen i en Porsche 911 GT3. Foruden at tælle til det officielle IMSA Championship (Weather Tech Sportscar Championship) talte løbet også til North American Endurance Championship, der omfatter løbene Daytona 24 Hours, Sebring 12 Hours, Petit Le Mans og så weekendens løb på Watkins Glen.

Mac på delt førsteplads
Med to topplaceringer i weekendens runde af International GT Open på Hungaroring indtager Mikkel Mac og makker Miguel Ramos nu en delt førsteplads i serien. Til lørdagens løb havde Mikkel kørt Ferrarien fra Spirit of Race på pole, og holdet førte indtil kort før mål. En mindre kollision betød en tredjeplads. Søndag gik det endnu bedre da holdet sluttede på andenpladsen.

To nye sejre til Lundgaard
Med to sejre i weekendens runde af NEZ Formula 4 Championship udbyggede Christian Lundgaard sin samlede føring i mesterskabet. Løbet blev kørt på Parnu-banen i Estland.

Uheld for Linnemann
Ulrik Linnemanns deltagelse i tredje runde af EM-rallycross Super 1600 i Sverige sluttede med en fjerdeplads i semifinalen. Næste afdeling køres 3. september i Frankrig.

Skjellerup på podiet
Oliver Skjellerup (foto) er Danmarks repræsentant i CIK Academy, og sluttede på tredjepladsen i finalen i anden runde af CIK Academy, der blev kørt på kartbanen i Le Mans. Oliver sluttede i øvrigt også på tredjepladsen på banen i første runde tidligere på året, men fik efter dette løb en ærgerlig tidsstraf. I anden afdeling af EM for OK Junior nåede Frederik Kikkenborg finalen, hvor han blev nr. 18.

Topresultat til Neergaard Stig Neergaard besatte andenpladsen i tredje afdeling af FIA EM Top Fuel Dragsters. I finalen måtte Stig se sig slået knebent af Duncan Micallef. I den samlede stilling er danskeren på tredjepladsen.