Triumf for Mikkel, Michel og Molly

Supertourisme
18/06/17

Èn finale med tre vindere
Mikkel Mac fra Team Roskilde Racing Center var søndagens helt suveræne stjernekører på Rudskogen. Han viste virkelig sin internationale klasse, da han efter en sejr i 1. heat også kørte sig fra en start som nr. 8 og frem til en 1. plads i heat 2, og Mikkel fuldendte sit hattrick med en suveræn sejr også i finalen i OK MOBIL 1 DST.

Mikkel Mac var da også en stolt vinder efter finalen.
- Vi har bevist, at vi er de bedste, sagde han til norsk TV og delte sin triumf med hele teamet.

Mikkel Mac var dog alligevel ikke den eneste vinder på den norske asfalt. Mesteren fra 2016, Michel Nykjær fra Team Prego Racing, viste med stor tydelighed, at han bestemt ikke er blevet mæt af mesterskaber. Han var hurtigst i tidtagningen, men selv om han så i de tre følgende løb hver gang måtte se Mikkel Mac foran sig, så kørte han alligevel de fleste points hjem til mesterskabskontoen blandt topkørerne.

Mikkel Mac
(Foto: Motorsporten.dk)

Michel Nykjær er således tilbage, hvor han befinder sig bedst. Det er nu sjællænderen, der fører OK MOBIL 1-serien. Han er tilbage, hvor han bedst kan li’ at være.

Søndagens tredje vinder blev nr. 6 i finalen. Men hvilken overraskelse. På sin hjemmebane kørte Molly Pettit fra Team Roed Performance en fremragende finale.
- Jeg har aldrig før kørt så godt som i den finale, sagde en lykkelig Molly Pettit med store glædestårer i øjnene.

Det blev hendes hidtil bedste placering i OK MOBIL 1 DST, og bemærkelsesværdigt var det, at hun også holdt teamkollegaen Kevin Rossel bag sig, selv om hun var hårdt presset på de sidste omgange.

Frederik Nymark fra Nymark Racing dominerede på den samme bane for et år siden, men på denne 18. juni-søndag 2017 fandt han aldrig helt topfarten. Med en 3. plads i finalen slap han dog betydeligt bedre fra Rudskogen end mesterskabsrivalen Kevin Rossel, der slet ikke nåede sit mål, selv om han i tidskørslen søndag morgen havde vist sin hurtighed.

Ole Petersen fra Team Prego Racing levede heller næppe op til sine forhåndsforventninger. En 7. plads i tidskørslen var lidt under det planlagte. Han kom fint i mål i heat 1 som nr. 3, men i 2. heat lavede han en personlig fejl og tabte adskillige placeringer, mens sønderjyden i finalen sluttede som 4’er uden dog at være med helt fremme. Han kan gøre det bedre.

Succes-debutanten Kevin Verner tabte terræn i finalen, hvor han måtte nøjes med en midterplacering, men han holder alligevel fast i en top-4-placering i serien.

Superklassen i dansk motorsport levede helt op til sit navn i det norske. Nu venter der kørerne en lang sommerpause. OK MOBIL 1 DST fortsætter først lørdag den 2. september med Night Race som den helt store motorsportsfestival på Padborg Park.