Langstreckenpokal

Nicolaj Møller Madsen tror på sejr i legendarisk 24-timers løb

26/05/17

For racerkøreren Nicolaj Møller Madsen byder weekenden på både sæsonens og karrierens vigtigste løb, det legendariske 24-timers løb på Nürburgring. For en måned siden vandt Møller Madsen og hans teamkollegaer hos Audi Phoenix Racing kvalifikationsløbet, så mens det officielle mål er at komme på sejrspodiet, så er ambitionen hos den fynske racerkører at vinde løbet.

For en måned siden vandt Nicolaj Møller Madsen kvalifikationsløbet til 24-timers løbet på Nürburgring. I weekenden går det så løs, når det legendariske løb køres på den 25 km lange racerbane 700 km syd for den danske grænse.

”Det er helt sikkert det største løb i min karriere, og jeg kan slet ikke vente på at komme i gang,” siger Nicolaj Møller Madsen.

(Foto: Nicolaj Møller Madsen Racing)

24-timers løbet køres på den 25 km lange kombination af Nürburgrings Formel 1-bane og den berygtede Nordschiefe, der er kendt som verdens sværeste racerbane. En bane, som Nicolaj Møller Madsen kalder ”verdens fedeste”.

”Jeg glæder mig helt ubeskriveligt meget. Teamet er super godt forberedt, hvilket giver stor tryghed, og de satser benhårdt på sejren – og vi viste i kvalifikationsløbet, at vi kan slå alle. Personligt er jeg i fantastisk form, og jeg har vidst aldrig været hurtigere. Jeg elsker vores bil, og jeg elsker banen, der efter min mening er verdens fedeste racerbane,” siger Nicolaj Møller Madsen og tilføjer:

24-timers løbet køres fra lørdag eftermiddag kl. 15.30. Der stiller mere end 200 biler til start, og der forventes i nærheden af 250.000 tilskuere omkring den berygtede racerbane, der er placeret i Eifelbjergene i det vestlige Tyskland. Der køres kvalifikation til løbet i aften, fredag 26. maj, kl. 19.50.

”Jeg kan slet ikke vente på at opleve den stemning, som 250.000 mennesker kan skabe. Det findes ikke andre steder. Jeg har selv 35 fans med fra Danmark, og dem glæder jeg mig til at have med i ryggen hele weekenden,” siger Nicolaj Møller Madsen og tilføjer:

”Vores mål er at blive bedste Audi og komme i top 3, men jeg tror på, at vi kan vinde løbet.”

Det legendariske 24-timers løb er blevet kørt siden 1970, og to danskere har vundet løbet – Kris Nissen i 1991 og Nicki Thiim i 2013.