F4 NEZ

Fantastisk debut til 15-årige Christian Lundgaard i Formel 4 – Vinder i Rusland

F4 NEZ
20/05/17

Kun 15-årige Christian Lundgaard viste hvorfor Renaults Formel 1 team har tilknyttet ham deres juniorteam, da han ved sin debut i racerbiler vandt 2 ud af 3 løb i SMP Formula 4 NEZ Championship på den russiske Grand Prix bane Sochi. Mod flere konkurrenter, der har mere erfaring og kendskab til både biler og bane, viste Christian sig konstant som en af de hurtigste i klassen og selv ikke svære betingelser i øsende regnvejr ændrede på dette.

Selvom Christian Lundgaard inden løbet i Rusland ikke havde erfaring med Formel 4 raceren i regnvejr, så var det ikke noget konkurrenterne fik at se. Allerede i første træning var han hurtigste mand og i alle træninger og kvalifikationer var han blandt de to hurtigste.

(Foto: Lundgaard Racing)

Christian Lundgaard, der kører for hollandske MP Motorsport, havde kvalificeret sig som nummer to til første løb. Han fik en god start og tog føringen, men kom for langt i sving 2. Det førte til en spændende duel over første omgang, hvor Christian igen kom i føring, men en bremseduel senere på omgangen kostede to placeringer. Grundet en regnbyge inden løbet, havde løbsledelsen dikteret, at alle skulle starte på regnvejrsdæk. Banen var dog hurtigt begyndt at tørre op, men fra tredje position blev Christian involveret i et par tætte dueller og det blev dyrt mod slutningen af løbet. På sidste omgang var dækkene helt slidt ned og bagfra kom kørere med bedre dæk og Christian kørte klogelig efter at sikre sig point til mesterskabet og han kørte i mål på en femteplads.

Ved løb 2, der blev afviklet i regnvejr lørdag middag, startede Christian igen toer, men gik hurtigt i front. Løbet blev præget af lang periode med safetycar og med tre omgange tilbage blev løbet givet frit. Christian var ikke til at presse og han kom i mål hele 5,8 sekund foran nummer to med en omgangstid der var imponerende 2,5 sekund hurtigere end næsthurtigste.

Løb tre understregede en fantastisk debut for det unge talent. Han leverede en perfekt start og på tolv omgange opbyggede Christian en føring på 21 sekunder til nummer to og hans hurtigste omgange på den regnvåde bane var mere end et sekund hurtigere end konkurrenternes bedste.

Efter løbet var det en glad og ydmyg Christan, der fortalte om de flotte sejre. ”Det var en rigtig god start. Mit mål var at lære så meget som muligt og det gjorde jeg. Jeg lavede nogle fejl i løb et og dem rettede jeg op på til løb to. Og det var det vigtigste for mig, at vise, at jeg kunne lære og rette op på eventuelle fejl. Så jeg er rigtig glad og tilfreds med det jeg fik vist. I løb tre fik jeg en perfekt start og derfra var det bare at køre konstant og holde den på banen. Det var dejligt at komme i gang og nu kan jeg allerede begynde at se frem mod næste weekend, hvor vi kører igen”.

Næste afdeling af SMP Formula 4 NEZ Championship køres på Smolensk i Rusland den 26.-28. Maj.