Superbike - DK

Brødrene Steven og Simon Tirsgaard havde 2 forrygende DM løb på Mantorp Park, Sverige

17/05/17

Løb 3 og 4 i DM Road Racing i Superbike klassen blev afviklet i den forgangne weekend på Mantorp Park som en del af et stort Zenergy Racing arrangement med danske og svenske kørere. Steven og Simon Tirsgaard deltog i Superbike serien på deres BMW S 1000 RR maskiner med stor succes, idet Steven vandt begge løb med Simon på 2. pladsen og Michael Møller Pedersen på 3. pladsen.

Til det første løb lørdag resulterede tidtagningen i pole til Steven Tirsgaard med en omgangstid på 1:17,423 for de 3106 meter med Simon Tirsgaard som nr. 2. Starten blev dog taget af Michael Møller Pedersen og Steven og Simon dumpede ned på 3. fjerdepladsen, men det blev der ret hurtigt lavet om på, da Simon og Steven gik i front af feltet, hvorefter de trak fra feltet.

Det udviklede sig hurtigt til en meget tæt dyst mellem brødrene, hvor føringen skiftede lidt mellem dem, men ved det ternede flag var Steven Tirsgaard først med Simon Tirsgaard 1 sekund efter. 3. pladsen blev indtaget af Michael Møller Pedersen 10 sekunder efter. Simon havde den hurtigste omgangstid i løbet på 1:17,464.

(Foto: Morten Kimer Hansen, kimersfoto.dk)

Løbet om søndagen havde Simon Tirsgaard pole med tiden 1:16,857 med Steven Tirsgaard på startplacering som nr. 2. Starten blev taget af Steven ned i det første sving, men de øvrige kørere kom meget tæt efter. Løbet udviklede sig meget hurtigt til en gentagelse af lørdagens løb, hvor det blev en tæt, ja meget tæt, løb mellem brødrene Tirsgaard, hvor føringen skiftede hele tiden rundt på banen, hvor de hver især havde deres stærke sider.

For enden af baglangsiden var der gult flag grundet styrt gennem hele løbet, hvor der ikke måtte overhales, og det udnyttede Steven til sin fordel. Placeringen i mål var med Steven Tirsgaard som nr. 1 med Simon som nr. 2 0,312 sekund efter og Michael Møller Pedersen på 3. pladsen 14 sekunder efter. På løbets 8. omgang satte Simon den hurtigste tid i løbet på 1:16,679 sekund og på samme omgang kørte Steven en tid på 1:16,766 – de 2 hurtigste tider på banen, der blev kørt fredag – lørdag og søndag.

For Team Xpedit var det en meget vellykket afdeling af DM, hvor begge kørere præsterede flere 1:16 tider og kørte nogle meget optimale løb og tidtagninger, selvom temperaturen på asfalten ikke var optimale. Det hele kan dog ikke lykkes uden nogle meget gode sponsorer, mekanikere og hjælpere omkring teamet.