Rallycross

Linnemann nappede 18 point i Belgien

Rallycross
15/05/17

I den forgangne weekend blev årets 2. afdeling af EM i rallycross kørt i Belgien, og endnu engang var den Danske kører Ulrik Linnemann repræsenteret. Ulrik og teamet, der inden de rejste til Belgien, kunne pryde sig med en føreposition i mesterskabet, havde vigtige point at hente for at kunne bibeholde placeringen.

Ulrik lagde ud med en 5. plads i første kvalifikationsheat (Q1) i 2. heat var Ulrik og Peugeot'en i hård kamp om pladsen i det første sving på CIRCUIT JULES TACHENY. Og dette resulterede desværre i et beskadiget forhjulsophæng, og måtte dermed udgå. Der var derfor et stort pres på Nordjyden, der var tvunget til at vise resultater i de sidste 2 kvalifikationsheat. Dette blev indfriet - og Ulrik leverede en 2. hurtigste tid i Q3. Og en 3. hurtigste i Q4, og sikrede sig dermed en plads i semifinalerne med startspor 3.

(Foto: Johnny Loix)

Semifinalen blev vundet overbevisende - og dermed var alt muligt med en adgangsbillet til den altafgørende finale. Det skulle dog vise sig at blive en kort fornøjelse, da starten går i finalen, mister Ulrik desværre trækkraften på højre forhjul, på grund af en knækket trækaksel. Dermed blev det til en skuffende 6. plads i finalen. Dog kan Ulrik og hans team sætte 18 vigtige EM point ind på kontoen.

Nordjyden må i skrivende stund, se sig degraderet til en 2. plads i den samlede stilling, i kampen om at regere Europas rallycrossbaner.

Næste gang Ulrik og hans rallycrossteam skal i aktion bliver d. 30/6 i Sverige på Höljes banen.