BMW vinder løb nr 150 i ADAC GT-Masters

ADAC GT
Masters

02/05/17

BMW foran Corvette, Porsche, Lamborghini, Audi og Mercedes-AMG: seks forskellige mærker på de første seks positioner efter andet løb i ADAC GT Masters på Motorsport Arena Oschersleben - en imponerende rekord ved løb 150 i ADAC GT Masters. Sejren, efter en suveræn præstation, gik til Ricky Collard og Philipp Eng (BMW Team Schnitzer) i BMW M6 GT3. Anden pladsen til Jules Gounon og Daniel Keilwitz (Callaway Competition), foran Robert Renauer og Sven Müller (Precote Herberth Motorsport).

Pole-sitter Eng gik ikke glip af noget i starten og kørte som førende gennem det tætte, første sving på Motorsport Arena Oschersleben. Østrigeren opbyggede herefter sit forspring til forfølgeren, Müller i Porsche - på trods af en kort safety-car periode, da Audi køreren Patrick Niederhauser (Aust Motorsport) skred af banen. Da Eng ved midten af løbet gennemførte sit obligatoriske pitstop og afleverede bilen til Collard, havde han opbygget et forspring på mere end seks sekunder. Den kun 20 år gammle Collard viste derefter en afklaret præstation. Også da feltet igen samlet ved to safety-car perioder, modstod BMW junior-køreren presset fra forfølgerne. Han sikrede BMW Team Schnitzer deres første sejr, i debut weekenden for ADAC GT Masters.

Ricky Collard / Philipp Eng
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Kampen om andenpladsen mellem Porsche-duoen Renauer og Müller, og Corvette-kørerne Gounon og Keilwitz, blev afgjort i løbet af pit stoppet, til fordel for Gounon og Keilwitz. Renauer og Müller måtte nøjes med en tredjeplads. For begge kører-besætninger var det første podie i sæsonen. Det lykkedes ikke lørdagens vindere, Mathieu Jaminet og Michael Ammermüller (KÜS Team75 Bernhard), der måtte parkere deres Porsche 911 GT3 R efter seks omgange.

For Nicolai Sylvest og Nicolaj Rogivue (Zakspeed) blev søndagens løb bedre end lørdagens. Danske Nicolai Sylvest startede løbet i deres Mercedes AMG GT3, og kunne aflevere den til sin holdkammerat Nicolaj Rogivue på sjette position. Men schweizeren lavede en udskridning, og dermed var den placering tabt. Nicolai Sylvest og Nicolaj Roguive sluttede løbet på 13. position.

Nicolai Sylvest / Nicolaj Rogivue

"Det var et meget hårdt løb. Jeg blev fra starten presset af en Audi, som er klart hurtigere her på banen end vi er. Hertil kommer, at vores Mercedes understyrer meget stærk her, så jeg måtte kæmpe hårdt, især når dækkene var slidt. Det lykkedes mig at køre vores Mercedes tre pladser frem, indtil vores obligatoriske pit stop. Så havde Nicolaj (Rogivue) en lille bremse fejl, der desværre kostede os mange placeringer!", sagde en lidt skuffet Nicolai Sylvest efter løbet.

Sæsonens 3. og 4. løb finder allerede sted om tre uger. Den 19. til 21. maj gæster den populære sportsvogn-serie Euro Speedway Lausitz, sammen med den tyske Touring Car Masters (DTM).