Endurance Race

Audi og Nicolaj Møller Madsen vinder på Nürburgring

Endurance
23/04/17

Racerkøreren Nicolaj Møller Madsen kørte først over målstregen, da kvalifikationsløbet til det legendariske 24-timers løb på Nürburgring i dag blev kørt. Dermed satte den fynske racerkører og hans teamkollegaer hos Audi Phoenix Racing en tyk streg under, at de er klar til 24-timers løbet, der køres i slutningen af maj. ”Min største sejr,” kalder han selv bedriften.

Nicolaj Møller Madsen kørte sig i dag op blandt de store favoritter til 24-timers løbet på Nürburgring, når det køres 27.-28. maj. Det gjorde han, da han kørte Phoenix Racing Audi R8 GT3 over målstregen som vinder af det seks timer lange kvalifikationsløb til 24-timers løbet.

(Foto: Audi)

Den eksplosive Audi R8'er startede løbet på 8. pladsen, men Mike Rockenfeller formåede at køre bilen seks pladser frem, inden han overlod bilen til Nicolaj Møller Madsen. Fynboen fastholdt positionen og overlod bilen til Dennis Busch blot halvandet sekund efter den førende bil. Sådan var situationen også med halvanden time tilbage, hvor Nicolaj Møller Madsen igen satte sig i bilen og duellerede med en Audi fabrikskører på tredjepladsen. Ham holdt den fynske racerkører på afstand – blandt andet takket være bilens hurtigste omgang – og da den førende bil kørte af 40 minutter før tid, kunne Nicolaj Møller Madsen køre over målstregen som vinder af sekstimers løbet.

”Det er helt vildt. Jeg er sindssyg glad. Det er helt sikkert den største sejr i min karriere, og det er også det bedste løb, jeg har kørt. Jeg kørte næsten tre timer af løbet, jeg afviste en Audi fabrikskører i en direkte duel, og jeg satte hurtigste omgang i bilen. Det var et fantastisk løb for både mig og teamet,” siger Nicolaj Møller Madsen.

Målet med kvalifikationsløbet var først og fremmest at sikre sig det blå lys, som er påkrævet for at kunne vinde 24-timers løbet på Nürburgring. Det blå lys, der er placeret i forruden under løbet, betyder nemlig, at andre biler fjerne sig, når man kommer kørende. Lyset er specielt nødvendigt om natten, hvor de langsommere biler nemt kan se en og trække ind, så man ikke spilder tid på overhalinger.

”Med dagens resultat tror alle på teamet helt sikkert på, at vi kan køre med om sejren i 24-timers løbet. Sæsonen har været rigtig god indtil nu, fordi vi har fokuseret på at teste alt af, og i dag, da vi for første gang skulle levere et resultat og kunne køre efter en topplacering, fik vi bevidst, at vi er blandt favoritterne til sejren i 24-timers løbet. Der kan alt til gengæld ske, så det handler rigtig meget om at holde sig ude af de værste problemer,” siger Nicolaj Møller Madsen.

Et legendarisk racerløb
24-timers løbet på tyske Nürburgring køres 27.-28. maj. Der er 200 biler til start, og der kommer mere end 200.000 tilskuere. Løbet køres på verdens længste racerbane – den 25 km lange kombination af Nürburgrings Formel 1-bane og den berygtede Nordschiefe, der er kendt som verdens sværeste racerbane. Det legendariske 24-timers løb er blevet kørt siden 1970, og to danskere har vundet løbet – Kris Nissen i 1991 og Nicki Thiim i 2013.