Michael Møller Pedersen vinder på Slovakiaring

Årets første afdeling af Road Racing DM blev i påsken kørt på den 5.922 m. lange bane Slovakiaring, Slovakiet.
Her var Michael Møller Pedersen med sin Aprilia RSV4 RF til start i den hurtige Superbike klasse, hvor han skulle forsøge at gøre sig gældende efter en lang vinterpause.

Michael Møller Pedersen
(Foto: Kimersfoto.dk)

3. Plads i løb et og en 1. Plads i løb to i Superbike klassen.
Løbene blev afviklet på Slovakiaring med en banelængde på 5922 m. Zenergy Racing stod som arrangør og med i alt 343 kørere fra mange lande i Europa, var klasserne fyldt godt op. Temperaturen i luften og på banen var meget lav og med regnbyger torsdag, og periodevis små-dryp resten af weekenden, gav det udfordringer for kørerne, hvilket resulterede i mange afkørsler og styrt bl.a. på grund af den lave asfalttemperatur.

Til lørdagens løb som også var DM seriens første, skulle Michael starte fra 6. startplads i det 48 mand store felt. Michael kom godt fra start og lå på første omgang på 3. pladsen efter Simon Tirsgaard og Steven Tirsgaard. Undervejs i løbet blev Michael overhalet af finnen Ville Valtonen, og nåede ikke på de resterende omgange at overtage placeringen. Den hurtige finne var imidlertid ikke med i klassen for det Danske mesterskab, så Michael Møller Pedersen sluttede DM som 3’er efter Simon Tirsgaard som vinder, og Steven Tirsgaard som 2’er.

Til søndagens løb (løb 2) Skulle Michael Møller Pedersen starte fra 3. startplads. Her fik han skudt sin Aprilia afsted med et brag, og kunne gå ind i sving et på 1. pladsen. Undervejs i løbet øgede Michael afstanden til konkurrenterne, og kom som første mand til det ternede flag med et forspring på 2,658 sekunder og stævnets hurtigste omgangstid på 2.08,647

Michael siger: ”Dagens sejr kom jeg absolut ikke sovende til, men efter en masse forsøg med opsætning og dækvalg over de fire dage, lykkedes det til sidst at finde en rigtig god "føling" med cyklen. Jeg startede fra 3. startplads og lå i front ud af første sving, hvorefter det lykkedes mig at bygge et overbevisende forspring til 2. pladsen inden det ternede flag.”

Michael’s bedste tid var en forbedring på lidt over 3 sekunder siden sidst han var på banen i 2013.

”Jeg er super glad for resultatet og glæder mig meget til næste afdeling på Mantorp Park i Sverige, hvor jeg vil forsøge at følge godt op på denne weekend!” Den samlede DM stilling efter de første to løb føres af Simon Tirsgaard med 45 point, Michael Møller Pedersen på 2. pladsen med 41 point, Steven Tirsgaard på 3. pladsen med 36 point og Rene Prang på 4. pladsen med 24 point.