Michael Christensen jagter en ny sejr i USA

SportsCar
Championship

16/03/17

Michael Christensen er tilbage i USA, hvor han i weekenden i sin Porsche 911 GT3 R deltager i anden afdeling af det amerikanske IMSA mesterskab. Løbet afvikles på den legendariske Sebring International Raceway, der er beliggende i Florida og til det ventende 12-timers løb på Sebring er Michael Christensen genforenet med Alegra Motorsport. Danskeren og det amerikanske Porsche-team vandt sæsonpremieren i IMSA-serien, 24 timers løbet på Daytona i slutningen af januar, efter at Michael Christensen, i løbets afsluttende face, kørte teamets hvide og sorte Porsche fra en syvende plads, til sejr.

For Michael Christensen bliver det et glædeligt gensyn med den udfordrende racerbane i Florida. I 2014 delte danskeren en fabriks-Porsche med tyske Jörg Bergmeister og amerikanske Patrick Long. Trioen satte hurtigste omgangstid i kvalifikationen og vandt sidenhen løbet i suveræn stil.

(Foto: Porsche PR)

”Denne gang er jeg genforenet med Alegra Motorsport, og vi arbejder selvfølgelig mod at genskabe den samme succes,” fortæller Michael Christensen om mulighederne i løbet og fortsætter.

”Løbet i Daytona beviste, at vores Porsche 911 GT3 R er konkurrencedygtig i den meget tætte GTD klassen, hvor også danske Christina Nielsen og hendes Ferrari-team er til start. Målt i timer er 12-timers løbet her i Sebring ”kun” halvdelen af Daytona, men som følge af banens meget ujævne overflader betegnes løbet ofte som værende ligeså krævende, som Le Mans. Trafikken er tæt, og uden for banens ideallinje er underlaget beskidt og utrolig glat,” lyder det videre.

Sammen med team-kollegaerne i Porsche #28 venter der en stor udfordring, når løbet flages grønt lørdag formiddag lokal tid. Med hele 21 biler til start er GTD klassen feltets største, og det er en fantastisk samling af stærke racerkørere og attraktive sportsvogne som udgør den publikumsvenlige klasse.

Michael K. Christensen

Michael Christensen vurderer at teamet har gode chancer for mere succes.

”Vi fik et rigtig godt resultat i sidste løb, og jeg håber selvfølgelig, at vi kan gentage succesen. Vores bil kørte virkelig godt på Daytona, og kan vi holde os væk fra uheld og uden af problemer er det muligt med endnu en sejr,” slutter Michael Christensen.

Løbet 18. marts har løbsstart kl. 15.40 dansk tid, og kan følges live på imsa.com