Sportscar racing

Nicolaj Møller Madsen vinder 12-timers løb i Australien

08/02/17

- ”det fedeste løb til dato”
Da klokken i søndags passerede 17.45, australsk tid, kunne Nicolaj tilføje en flot ny præstation på sit CV. Nicolaj og Porsche Teamet Prosport Performance endte nemlig øverst på podiet med en flot 1. plads i GT4 i det 12 timers lange løb på racerbanen Bathurst.

Bathurst er et 12 timers løb, som er blevet kørt siden 1991. Løbet er en af de store klassikere inden for GT racing, og i dets 38 grader snurrede landskab skulle man altså holde tungen lige i munden. Der var 54 biler på start grid og mere en 50.000 spændte racerfans tilstede for at afvikle løbet. Safetycar’en måtte ud 15 gange, hvilket er meget sigende om den avancerede racerbane.

Under kvalifikationen blev Nicolaj og teamet disket grundet tekniske fejl på bilen. Dette betød, at de skulle starte som P8. Dette var dog ikke en hindring i deres succes. Nicolaj og teamet rejste sig og leverede en fremragende præstation hele vejen igennem det 12 timers lange løb og kunne trods de snævre sving op at Mount Panorama omgivet af betonvægge indhente 1. pladsen.

Selv udtaler Nicolaj: ”Det var det fedeste løb til dato! Banen er så fed! Adrenalinen pumper, og du er max presset gennem de snurrede sving. Jeg havde to fantastiske stint, hvor jeg kørte forbi den førende bil i GT4 og åbnede et hul på 20 sekunder. Hele teamet leverede – sikke en start på 2017! Tak til Prosport og mine teammates Max, Jorg & Harrison!