Christina Nielsen var kun to timer fra kæmpe triumf

SportsCar
Championship

30/01/17

Christina Nielsen og hendes holdkammerater Alessandro Balzan, Sam Bird og Mattea Cressoni var kun to timer fra en af karrierens helt store triumfer, da de med kun 2 timer tilbage af 24 timers løbet på Daytona, udgik fra føring i GTD klassen i en af de største klassikere indenfor motorsport.

I deres Ferrari 488 GT3 havde de ellers konstant holdt bilen tæt på toppen, selvom løbet bød på store udfordringer i form af konstant regn natten igennem. Mange af bilerne kæmpede med at holde varme i dækkene i regnen og løbet bød på mange afkørsler. Ferrarien var også en stor udfordring i regnen, men kørerne og deres team Scuderia Corsa holdt næsten konstant bilen på den førende omgang i det store felt på 27 GTD biler. Og da banen begyndte at tørre op søndag formiddag, blev Ferrarien mere og mere konkurrencedygtig. Og omkring middagstid var de atter tilbage i kampen om føringen og da de først var i front, begyndte de at åbne et hul til andenpladsen. Men med kun to timer tilbage af det klassiske sportsvognsløb måtte Sam Bird skuffende trække ind til siden med mekaniske problemer og muligheden for, at få sit navn føjet til listen af store legendariske racerkørere, der havde vundet løbet, forsvandt dermed.

(Foto: Scuderia Corsa)

Det blev dog en anden dansker, der i stedet blev vinder af det eftertragtede Rolex Daytona ur, da Michael Christensen i Porsche 911 GT3 R endte som en flot vinder af den tætte GTD klasse. Marco Sørensens Aston Martin Vantage løb tidligt ind i problemer i GTD klassen og sluttede langt nede i feltet.

Daytona bød igen på tætte dueller i alle klasser og den generelle sejr blev første afgjort indenfor løbets sidste ti minutter. Den generelle sejr gik til Jan Magnussens tidligere Corvette holdkammerater Jordan og Ricky Taylor, der delte en Cadillac med Max Angelelli og NASCAR-ikonet Jeff Gordon.

Jan Magnussens Corvette sluttede som nummer fire i GTLM klassen i et løb, der også var spændende i samtlige 24 timer.