Bilorientering

”Vind eller forsvind” for Børge Holm og Jørn Mørup i Sverige

21/09/16

De nykårede Danmarksmestre fra Thisted og Struer skal vinde begge afdelinger i Sverige for at være sikker på medalje i det Nordeuropæiske Mesterskab.
Årets 2 sidste afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab i bilorientering afvikles den kommende weekend i et område vest for Stockholm.

Efter at Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup, Struer & Omegns Motor Sport i foråret fik en flyvende start i kampen om det Nordeuropæiske Mesterskab i bilorientering med sejre i begge de to danske afdelinger, kom mandskabet helt ned på jorden igen med en 8. og en 5. plads i de to finske afdelinger, der blev afviklet i august.

Kun 2 sejre i de sidste to afdelinger kan sikre Børge Holm og Jørn Mørup en medalje, ved alle andre resultater er Holm og Mørup afhængig af andre holds resultater, hvis der skal medaljer med hjem
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Derfor har holdet kun en meget teoretisk chance for at vinde mesterskabet. Det svenske mandskab: Björn Henriksson og Ulf Andersson, der vandt guld i 2014 er favoritter til at tage guldet. Kampen om sølv og bronze er til gengæld helt åben. Umiddelbart er der 9 mandskaber fordelt mellem 1 svensk, 4 finske og 4 danske mandskaber, der kæmper om de sidste to medaljesæt. For alle disse mandskaber gælder, at to topplaceringer i de sidste to afdelinger i weekenden kan føre til medaljer.

Derfor er det "vind eller forsvind" for mange af mandskaberne. "Realistisk set, så skal vi have mindst en første og en anden plads i de to løb, for at nå en medalje i den samlede stilling" forudser Jørn Mørup inden løbene i Sverige. Det har holdet også før præsteret, så det er mandskabets målsætning igen i år.

Holm og Mørup har alvorlig revanche til gode fra sidste års afdelinger i Sverige. Der kom de kun 500 meter i fredagens afdeling inden de ramte en temmelig stor sten, og holdet måtte udgå. Selv om bilen blev nødtørftigt repareret, så Thisted / Struer mandskabet kun-ne deltage i lørdagens afdeling, fangede holdet aldrig rytmen og måtte for første gang i 15 år slutte uden for top 10 i den samlede stilling.

Et andet dansk mandskab med medaljechancer er klubkammeraterne fra Struer & Om-egns Motor Sport, Morten Jæger og Bent Mikkelsen. Holdet er dog afhængig af andre holds placeringer også selv om de henter to topplaceringer.

Det tredje danske mandskab med lokalt islæt fra Struer er Michael Nystrup Larsen, der sammen med kortlæser Henrik Møller-Nielsen fra Århus ligger på en samlet 11. plads, men kun på det teoretiske plan har en chance for medaljer.

Resultaterne for weekendens mesterskabs afdelinger forventes at være afklaret omkring midnat, natten til søndag.