2 mestre kåret i YTCC

Historisk
16/09/16

YTCC fik i weekenden kåret sæsonens 2 første mestre, da den 5. og næstsidste afdeling blev kørt på Ring Djursland.
Hele 59 biler var klar til weekendens løb, fordelt på de 3 Divisioner. Dermed havde hver division fået deres eget løb, uden indblanding fra andre Divisioner.

Inden weekenden var Michael Terkildsen tårnhøj favorit i Division 3, og Michael Vesthave jr med en solid føring i Division 1. Division 2 var stadig en meget åben affære med Morten Straarup med Jacob Sevel Andersen på 2. pladsen og Kim Engstrøm på 3. pladsen.

Division 2 kom med et stort, flot felt i denne weekend i YTCC
(Foto: JJ Media)

Tidligere på sæsonen var Dennis Nymand klart i front af Division 1. Med nul point på kontoen ved det seneste løb, skulle dette være den store weekend. Uheldigvis måtte han trække sig fra weekenden, allerede inden den var startet på grund af tekniske problemer med bilen i 11. time.

Derfor var Michael Vesthave jr. storfavorit til at tage Pole Position i Division 1, og den favoritrolle udnyttede han til fulde. Tommy Dam Kieffer var næsthurtigste mand, mens Kenneth Løndal Pedersen startede 3’er. Vesthave jr. var dog ikke så hurtig i starten, på grund af den gearing som han har monteret på bilen. Så Tommy Dam Kieffer skød i front. Der var dog også lidt tyvstart indblandet fra Kieffer, så det fik han en strafbane for. På 3. omgang måtte Vesthave jr. trække sig fra banen da han mistede olietrykket på bilen. Derved lå Kenneth Løndal Pedersen og Sebastian Petersen i kamp om sejren, hvilket sluttede i den nævnte rækkefølge. Mick Søgaard fik sig sneget ind på 3. pladsen foran Tommy Dam Kieffer.

Michael Skipper (195) og Bent Dyhre Hansen (70) havde nogle gode dueller i Division 1

I Division 2 var Jacob Sevel Andersen den hurtigste mand foran Morten Straarup og Thue Henriksen. Der blev dog rodet godt og grundigt rundt i den rækkefølge allerede på første omgang. Andersen forsvarede føringen men Ole Sondrup fik en fantastisk start – faktisk lidt for god, da han fik en Stop and Go for tyvstart. Morten Straarup kæmpede med bilen, som han ikke følte kørte godt, og var et par gange ude og snuse lidt til sandfanget, og faldt derfor tilbage i feltet. Thue Henriksen og Martin Sørensen lå længe og dystede omkring 2. pladsen, og her lykkedes det Sørensen at trække det længste strå foran Henriksen.

Bjarne Haa Rasmussen (265) og Søren Anker (155) kæmpede flere gange i løbet af weekenden i Division 2

Michael Terkildsen var hurtigst i Division 3 mens Ole Knudsen havde en kanon kvalifikation og var næsthurtigst. Mickey Jensen snuppede 3. pladsen foran Peder Skipper. Terkildsen førte heatet fra start til målflaget, men bag ham var der en fantastisk dyst mellem Ole Knudsen, Kenneth Engelberg Olsen og Stefan Zangenberg Eriksen omkring de resterende podiepladser. Da det ternede flag kom ud efter 16 omgange, var det med Terkildsen som vinder foran Olsen og Knudsen.

Michael Terkildsen (322) og Kenneth Engelberg Olsen (81) kæmpede dør mod dør flere gange gennem weekenden

Startplaceringerne til heat 2 bliver afgjort af omgangstiderne i heat 1, og det betød at Michael Terkildsen kunne starte fra Pole Position, mens Peder Skipper startede 2’er foran Kenneth Engelberg Olsen. Olsen tog starten og havde en fantastisk tæt dyst med Terkildsen i mange omgange. Efter nogle omgange kom Terkildsen tilbage i front og distancerede herefter konkurrenterne. Peder Skipper gennemførste heatet på 3. pladsen men med Mickey Jensen helt oppe i nakken på vej over målstregen.

Division 2 blev startet med Martin Sørensen i front – eller det skulle det have været. For på opvarmningsomgangen knækkede han en trækaksel, så han måtte udgå allerede inden løbet var startet. Kim Engstrøm var derfor hurtig til at skyde i front, mens Jacob Sevel Andersen kørte på 2. pladsen. Der gik dog ikke længe inden at Andersen smuttede forbi men Engstrøm hang fint på gennem de 14 omgange. Morten Straarup fik efter gårsdagens problemer kørt en fin 3. plads hjem.

Kenneth Løndal Pedersen i front af Division 1 feltet i heat 3

Kenneth Løndal Pedersen startede fra den forreste position i Division 1 foran Sebastian Petersen og med Tommy Dam Kieffer fra 3. position. Michael Vesthave jr. overrumplede dog Kieffer allerede på 1. omgang og snuppede Løndal Pedersen og Petersen. Slutresultatet blev Vesthave jr. foran Løndal Pedersen og Petersen.

Heat 3 blev en ren magtdemonstration fra Michael Vesthave jr. Konkurrenterne så gennem hele løbet blot bagenden af den fine hvide BMW E46 320i, med en forhistorie i bl.a. BTCC og WTCC løbet i Macau. Kenneth Løndal Pedersen lå længe på 2. pladsen inden at han måtte dykke i pit med nogle tekniske problemer. Sebastian Petersen var derfor i duel med Mick Søgaard om de resterede pladser. Men det blev med Petersen foran Søgaard henover målstregen – selvfølgelig med Vesthave jr. allerforrest.

En af feltets fysisk største mod en af de mindste - Søren Inselmann Christiansen (209 mod Søren Jørgensen (211) i Division 2

I Division 2 så man en ligeså dominerende indsats fra Jacob Sevel Andersen. Føring fra start til slut, mens Morten Straarup, Kim Engstrøm og Thue Henriksen havde en rigtig fin duel omkring de resterende 2 podiepladser. Det blev med Andersen som vinder foran Henriksen og Engstrøm.

Michael Terkildsen og Kenneth Engelberg Olsen viste hvordan at man kørte rigtig fedt ræs i Division 3. Masser af tætte dueller hvor de 2 lå side om side af flere omgange, og hvor føringen skiftede adskillige gange. Det blev dog Terkildsen der endte med at trække det længste strå foran Olsen. Mickey Jensen havde et stille og roligt løb på 3. pladsen uden nogen større kvaler.

Mickey Jensen ligger stadig godt til omkring sølvmedaljen i Division 3

Med weekendens resultater betød det som tidligere nævnt at vi fandt 2 mestre i YTCC 2016.

Michael Terkildsen tog titlen i imponerende stil i Division 3 mens Michael Vesthave jr. fik kørt nok point hjem i heat 3 til at han også kunne kalde sig for mester søndag eftermiddag. Flot kørsel fra begge kørere gennem hele sæsonen.

De resterende medaljer i både Division 3 og 1 er fortsat åbne. 5 kørere ligger i dyst omkring medaljer i Division 1. Her har Tommy Dam Kieffer det bedste udgangspunkt, men Dennis Nymand, Dan Pedersen, Michael Skipper og Kenneth Løndal Pedersen har alle muligheder.

I Division 3 ligger Mickey Jensen og Ole Knudsen pointmæssigt tæt på hinanden, men også Peder Skipper og Benny Kudahl har med en god afslutning på sæsonen muligheder for medaljer.

I Division 2 er alle medaljer helt åbne. Jacob Sevel Andersen ligger i front, men Morten Straarup er ikke langt bag ham. Kim Engstrøm ligger lidt længere tilbage og Thue Henriksen med en outsider chance for guld – men intet er afgjort.

Michael Terkildsen – mester i Youngtimer Touring Car Challenge Division 3 2016

Michael Vesthave jr. – mester i Youngtimer Touring Car Challenge Division 1 2016

Finaleløbet skal køres om godt 2 uger på Sydsvenske Knutstorp, hvor de sæsonens sidste medaljer skal uddeles.