Audi Sport TT Cup

Begivenhedsrig weekend for Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard

15/09/16

Den tredjesidste weekend i Audi TT Sport Cuppen i denne sæson, blev en weekend med flere op- og nedture for Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard.

Lørdagens løb blev kørt sidst på eftermiddagen. Hvor Nicklas Nielsen fik nærmest en ønskestart, så måtte Patrick Egsgaard derimod kæmpe hårdt. Men også Nicklas Nielsen måtte dog kæmpe for placeringerne undervejs. På et tidspunkt kæmpede de to danskere endog mod hinanden.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Nicklas Nielsen kæmpede sig frem til en ottendeplads og vigtige points til mesterskabet. Patrick Egsgaard derimod tabte mod et par placeringer til sidst da han spandt rundt lige foran et par konkurrenter. Han sluttede løbet på en 10. plads.

Søndag morgen skulle det tiende af i alt 14 løb køres. Nicklas Nielsen startede som nummer 5 og var hurtigt fremme på 3. pladsen kort efter starten. Patrick Egsgaard fik nærmest en superstart og var lynhurtigt fremme som nummer 6 i feltet. Men så skete der en ulykke hvor to biler kolliderede meget voldsomt. Der gik endda ild i den ene af bilerne. Løbet blev derfor afbrudt med rødt flag. Begge kørere slap heldigvis uskadte fra ulykken hvor der var meget fokus på hvordan det gik køreren i den brændende bil. Han kunne dog komme ud af bilen ved egen hjælp.

Løbet blev efter endt oprydning genoptaget. Det lykkedes for Nicklas Nielsen ved genstarten at komme frem på andenpladsen og holde den placering i den resterende del af løbet, hvor der før ulykken resterede 7 omgange. Patrick Egsgaard sluttede løbet på 10. pladsen og tjente points nok til at bevare 9. pladsen i et løb hvor der blev givet fuldt pointtal, trods et afkortet løb.

Efter at weekenden var overstået, sagde kørerne bla.:

Ncklas Nielsen:
"For mig var det en meget afvekslende weekend. Jeg har dog formået at samle vigtige points til mesterskabet. Det var en skam at søndagens løb blev så kort. Jeg kunne måske have vundet det. Men jeg er meget tilfreds med andenpladsen udfra de omstændigheder der indtraf. Og heldigvis skete der ikke noget med de konkurrenter der kørte galt. Nu glæder jeg mig til den næste løbsrunde som skal afvikles i Budapest. Også der skal jeg være offensiv i min kørsel og angribe i håb om at samle så mange points som muligt til kampen om titlen."

Patrick Egsgaard:
"Alt i alt er jeg tilfreds med weekenden. Selvfølgelig ville jeg gerne slutte længere fremme i begge løb, men med placeringer i top 10 i begge løb, har jeg samlet vigtige points sammen. Farten er der, men jeg har haft en smule modgang. Nu vil jeg se frem til Budapest. Det er første gang at jeg skal køre der. Det virker som en spændende og krævende bane."

I det samlede mesterskab ligger Nicklas Nielsen efter 10 løb på en samlet tredjeplads med 166 points. Patrick Egsgaard har 72 points på 11. pladsen.

Næste runde køres d. 24 og d. 25 september igen som supportklasse til DTM på Hungaroring lidt uden for Budapest.