Citroën DS3 Cup

Farten er ved at være der for Jonas Lynge i Citroen DS3 Cup.

07/09/16

Den unge Nibenser har kørt udvalgte løb i denne års serie, og senest var han på banen i forbindelse med Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

Fredag eftermiddag startede træningen, og allerede her viste den tidligere 3’er i DIF Danmarksmesterskabet i Yokohama 1600 Challenge, at han bestemt også kunne følge med i den lille, hurtige Citroen DS3 Cup Racer. Med 5. hurtigste tid kunne flere af konkurrenter kun ane den blå racer med nummer 56 i siden i horisonten.

(Foto: JJ Media)

Til kvalifikationen lørdag middag var der blevet småjusteret lidt på opsætningen på bilen, og det kunne med det samme aflæses på tiderne. Tiderne faldt med næsten et halvt sekund, så det var virkelig noget der havde givet pote. Konkurrenterne havde dog heller ikke sovet, så det blev til 6. bedste tid ud af de 13 deltagere. Afstanden op til hurtigste mand var dog reduceret i forhold til træningen, så det var rigtig positivt.

Senere lørdag skulle weekendens første heat køres. Det blev til en rigtig fin start for Jonas, som allerede avancerede en plads på første omgang. Uheldigvis blev løbet afsluttet i sandkassen efter en misset nedbremsning. Så en lidt ærgerlig afslutning på heatet, som han ellers viste rigtig god fart i.

Det betød at han skulle starte allersidst til weekendens 2. heat. Dette skulle køres søndag middag, mens skyerne stadig holdt tæt, inden de åbnede senere på eftermiddagen.

En fin start betød at han allerede efter første omgang indtog 9. pladsen. Der kom dog safety car på banen, der kostede en masse løbstid i snegletempo. Men da løbet blev givet frit igen, lagde Jonas Lynge max pres på den forankørende og 2 omgange før mål lykkedes det ham også at smutte forbi.

Dermed blev en fin 8. plads kørt i hus.

Mesterskabsmæssigt er der ikke noget at komme efter i denne sæson, da der som tidligere nævnt blot er blevet kørt udvalgte weekender. Derfor er målet for i år blot at få så meget erfaring med bilen som muligt, inden at der skal deltages en fuld sæson i 2017.

Jonas Lynge tager et løb mere i år, hvor han deltager i DM Finalen på FDM Jyllandsringen 24.-25. September. Så teamet håber at mange kigger forbi den blå Citroen DS3 Cup racer og giver max støtte ude på banen, til et godt finaleresultat.