Bilorientering

Hjemmebanesejr og DM føring til Børge Holm og Jørn Mørup

05/09/16

Danmarksmestre fra Thisted og Struer kørte sig i spidsen af DM kampen med sejr i 4. DM afdeling, der blev kørt på Thy.
Årets fjerde ud af 6 afdelinger om Danmarks Mesterskabet i bilorientering blev lørdag kørt i et område mellem Thisted og Hanstholm og med Thy Motor Sport som arrangør.

Dermed var der hjemmebane til Thisted kører Børge Holm, der sammen med kortlæser Jørn Mørup fra Struer er forsvarende Danmarks Mester fra både 2014 og 2015.

De sidste 2 år har DM kampen været en tæt duel mellem Holm og Mørup og Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard. Begge år har man været i sidste afdeling inden mesterskabet blev afgjort. I år ser det ud til en ny tæt duel. De to mandskaber lå lige inden afdelingen i Thy.

Løbet i lørdags var en ny tæt kamp, og hvor kun 9 strafpoint adskilte de 2 hold efter næsten 100 km bilorienteringsløb i et spændende terræn i Thy. Begge mandskaber blev noteret for 4 fejlkørsler, men da de forsvarende Danmarks Mestre fra Thy Motor Sport, Thisted og Struer & Omegns Motor Sport, Børge Holm og Jørn Mørup gennemkørte ruten på en tid, der var 9 minutter hurtigere end konkurrenterne fra Ikast Motor Klub, blev det Thisted / Struer mandskabet der vandt løbet og bragte sig i spidsen i kampen om DM.

3 ud af de 4 fejl de to mandskaber blev noteret for, var de samme, så selv om Holm og Mørup kørte forkert ved et lille skovstykke midtvejs i løbet blev denne fejl opvejet af en fejl Søndergaard mandskabet lavede ved en grusgrav umiddelbart tæt derved.

Løbets 3. plads gik til Frederikssund mandskabet Bjarne Hansen og Jan Johansen, der også indtager 3. pladsen i den samlede stilling.

Meget tyder på, at de tre nævnte mandskaber kommer til at fordele medaljerne mellem sig. De har alle vundet en afdeling og har et forspring til resten af feltet inden de sidste to afdelinger. Børge Holm og Jørn Mørup har ”matchbold” allerede den kommende lørdag, hvor den 5. ud af de 6 afdelinger afvikles ved Vejle. Vinder Holm og Mørup den afdeling er guldet sikret inden sidste afdeling. Vinder Søndergaard brødrene eller Frederikssund mandskabet afdelingen på lørdag bliver det den sidste afdeling i Kjellerup der bliver afgø-rende for hvor guldet skal havne.

Der var også lokal deltagelse i 4. pladsen i lørdagens løb. Struer kører Michael Nystrup Larsen fik sammen med kortlæser Henrik Møller-Nielsen fra Aarhus deres hidtil bedste DM placering med en 4. plads i Mesterklassen.

Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen tog sig af 7. pladsen i Mesterklassen og er dermed reelt helt ude af medaljekampen.

Struer & Omegns Motor Sport havde også hold i nogle af de øvrige klasser. I den næsthøjeste klasse: A-klassen blev det til en 8. plads til Poul Verner Bertelsen og Poul Bo Madsen. Struer mandskabet er ikke i spil til en topplacering i den samlede stilling i klassen.

Struer havde også deltagelse i D klassen for begynder mandskaber. 2 hold var til start i klassen og klasse sejren gik til et kombineret mandskab fra Aarhus og Struer i det Malene Møller-Nielsen og Line Nystrup Klemmensen vandt et ellers svært løb. De to piger er døtre af Henrik Møller-Nielsen og Michael Nystrup Larsen, så det er ikke fra fremmede, at inte-ressen er opstået hos de to unge piger der med en alder på hhv. 18 og 15 år er ganske nye i sporten.

Resultat:
Thy Motor Sport – LD Auto Løbet.
Fjerde afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering

Nr. 1. Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer - 151 Strafpoint
Nr. 2. Harald Søndergaard – Jan Søndergaard, Ikast - 160 Strafpoint
Nr. 3. Bjarne Hansen – Jan Johansen, Frederikssund - 192 Strafpoint
Nr. 4. Michael N. Larsen, Struer – Henrik Møller-Nielsen, Århus - 206 Strafpoint
Nr. 7. Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer - 414 Strafpoint

Stilling efter 4 ud af 6 afdelinger er afviklet. Danmarks Mesterskabet i bilorientering