Rally

Esben Hegelund vandt Birch/Tvilum Rallyshow

Rally
13/08/16

Der blev fredag aften føjet et nyt navn til listen over vindere af det traditionsrige Birch / Tvilum Rallyshow i Fårvang.
For første gang siden 2009 var det ikke en genganger, der foran de tusindvis af tilskuer kørte stærkest i finalen og vandt. Det nye vindernavn var Esben Hegelund, Hadsten.

I en Skoda Fabia R5 fra Wevers Sport var han hurtigste mand i såvel de tre indledende heats som den afgørende finale, hvor han slog Ib Kragh, Juelsminde, med 1,1 sekunder. Flere gange tidligere har Esben Hegelund kvalificeret sig til en plads i finalen, men han har først nu kunnet betræde sejrsskamlens øverste trin efter en andenplads i 2013 og en tredjeplads i 2015.

Esben Hegelund blev den seneste vinder af Birch / Tvilum Rallyshow.
(Foto: Morten Alstrup)

Vejrguderne var i begyndelsen ikke med arrangørerne af Birch / Tvilum Rallyshow, hvor der fra start var regn, så hele første heat blev gennemført på våd asfalt, hvilket kunne ses på tiderne. Men ikke på uheldsstatistikken. For det var faktisk først senere under arrangementet, hvor asfalten var blevet tør, at en deltager vædrede en af de opstillede bigballer. Brian Leegaard, Vrå, måtte udgå, men skaderne på hans BMW 320i var yderst begrænsede.

Men tiderne faldt i løbet af aftenen. I andet heat overraskede Kenneth Madsen, Ruds Vedby, ved at sætte næsthurtigste tid af alle i sin tohjulstrukne Suzuki Swift Maxi 2000, og han skabte dermed grundlaget for en klar sejr i to-litersklassen. I finalen fulgte han de gode resultater op ved at tage en tredjeplads efter Esben Hegelund og Ib Kragh.

De mange klassiske køretøjer i paraden fik publikum til at stoppe og sige ”Næh”, ”Ih” og ”Åh.”

I klassen for tunede tohjulstrukne biler op til 1600 cm3 var der hård kamp om udfaldet. Jesper Bisted, Horsens, var bedst i første heat, men blev slået af Rasmus Sørensen, Stenløse, i andet heat, inden han kom i front i tredje heat. Men da det er de to bedste resultater fra de tre heats, som talte med til slutresultatet, kunne Rasmus Sørensen vinde klassen med 0,8 sekunders forspring til Jesper Bisted, der igen var blot 0,9 sekunder foran Jacob Madsen, Dianalund, på tredjepladsen.

Jens Kristian Jensen, Holstebro, tog endnu engang sejren i klassen for de mindste biler, mens Heino Mejer, Horsens, vandt den historiske klasse.

Udover rallysprintet bød Birch / Tvilum Rallyshow også på det traditionsrige Classic Show foruden køreture for de mindste på bagsædet af motorcyklerne hos MC Oldboys’ og MC Shepherds’ medlemmer.