Audi Sport TT Cup

Et vellykket løb i Audi Sport TT Cup for Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard

18/07/16

på Circuit Park Zandvoort
Også ved søndagens løb kunne Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard glæde sig over et helt igennem vellykket løb. Nicklas Nielsen kunne fejre sit andet podie og Patrick Egsgaard sluttede endnu en gang løbet i top 10.

Efter lørdagens løb kunne Nicklas Nielsen krone sig sæsonens første sejer i Audi Sport TT Cup, og det var lykkedes Partrick Egsgaard at køre sig op til en 9. plads, så begge danske piloter var fyldt med selvtillid til søndagens løb.

Nicklas Nielsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mens det for Nicklas Nielsen var tæt på den optimale udgangspunkt, med anden startposition, havde Patrick Egsgaard en noget vanskeligere opgave foran dig, da han skulle kæmpe fra fremad fra 10. position.

På grund af en ulykke på opvarmningsrunden, blev starten på søndagens løb forsinket. Da det endelig gik løs, havde Sheldon van der Linde, der startede fra pole position, let spil og efterlod Nicklas Nielsen. Van der Linde var simpelthen for hurtig og den unge dansker kunne koncentrere sig om at bringe andenpladsen hjem og dermed sikre sig vigtige point til mesterskabet.

Patrick Egsgaard

Patrick Egsgaard måtte til gengæld kæmpe for sit resultat. Omgang efter omgang, arbejde den anden unge dansker sig op i feltet, og sluttede på ny i top 10.

Efter en løbsweekend med sommer, sol, strand og hav, var begge kørere positive:

Nicklas Nielsen:
"For mig var det den bedste weekend i sæsonen! Selv om de i dag (søndag) desværre ikke rakte til en sejr. Men alligevel er jeg tilfreds med weekenden som helhed. Nu er fokus vendt til det næste løb på Nürburgring i midten af september."

Patrick Egsgaard:
For mig var banen her i klitterne et helt nyt bekendtskab. Jeg må sige, den er meget raffineret, med hurtige og langsomme sektorer, men også passager der er noget Tricky. Alt i alt er jeg tilfreds med løbsweekenden. For mig, der var et stort skridt fremad, da jeg slutter lørdagens løb på 9. pladsen, og ved dagens løb med en 8. plads igen er i top 10, hvilet var mit mål. Nu vil vi fokusere på det næste løb på Nürburgring og håber at vi kan tage endnu et skridt fremad."

Begge de unge danskere sikrede sig med den succesfulde weekend på Zandvoort vigtige point til mesterskabet. Nicklas Nielsen er efter weekendens sejr og andenplads, på en 4. plads med 134 point efter 8 af 14 løb, og har dermed stadig chancer for titlen.

Patrick Egsgaard sikrede sig med to placeringer i top 10 (9. plads lørdag og 8. plads søndag) også vigtige point. Med for øjeblikket 53 point er han efter løbet i klitterne på en 12. plads. Patrick Egsgaard har således med 6 løb tilbage, stadig chancer for at blande sig i toppen.

De næste to løb i Audi Sport TT Cup køres fra 9.-11. september 2016 på Nürburgring.

For Nicklas Nielsen går det dog løs allerede næste weekend. Fra den 22. til 24. Juli 2016 kører det unge talent i Formel 4 på Red Bull Ring i Østrig, der afvikles sammen med ADAC GT Masters.