Audi Sport TT Cup

Vigtige point for Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard

29/06/16

Efter sæsonens første højdepunkt i selskab med det legendariske 24-timers løb, var et andet højdepunkt på programmet for Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard i Audi Sport TT Cup, da løb 6 og 7 skulle køres i weekenden i det "Frankiske Monaco". For begge de unge danskere, var banen en helt ny oplevelse. Efter løbet kunne danskerne tage vigtige point til mesterskabet med hjem.

Efter en temmelig blandet kvalifikation for Patrick Egsgaard og Nicklas Nielsen, var det bare at angribe lørdag eftermiddag i det første løb. Patrick Egsgaard startede fra 9. position, og hans landsmand Nicklas Nielsen startede fra 12. position på grid. Fra begyndelsen blev der kæmpet kompromisløst, og de to danskere gav under løbet på lørdag en hård, men stadig fair, kamp.

Patrick Egsgaard
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mens Nicklas Nielsen var i stand til få overhånd over Partrick Egsgaard, måtte Egsgaard kun et par omgange senere give op over for angrebene fra sine modstandere. To gange blev han ramt og den anden kollision betød i sidste ende, at Egsgaard måtte opgive helt løbet med en beskadiget Audi TT.
"Det var igen et svært løb for mig. Min hastighed var ganske god, men så blev jeg desværre ramt af konkurrenter to gange. Den anden træffer betød, at jeg i Schöller-S endte i væggen og dermed løbet var slut for mig. Nu vil jeg fokusere på det næste løb i morgen (søndag) og igen angribe fuldt ud!", sagde en skuffet Patrick Egsgaard.

For Nicklas Nielsen blev udfaldet lidt bedre i lørdagens løb. Startende løbet fra grid position 12, lykkedes det alligevel den unge dansker at opnå 8. pladsen i den samlede stilling og sikrede sig dermed point for en 6. plads, da gæste-startere ikke får point. Derfor var Nielsen tilfreds med resultatet.
"Jeg havde en dårlig kvalifikation, og jeg berørte endda en mur. Ærgerligt! Det burde bestemt være blevet til en bedre start-placering. Så meget desto mere glædeligt at jeg efter en start fra position 12 kan få point for en 6. plads! ... Så jeg kan være tilfreds. Hastigheden var helt som den skulle være! Og ved løbet i morgen vil jeg give tilbage alt og trykke til. Vi får se. Jeg føler mig sikker på et godt udfald!

Nicklas Nielsen

Løbet søndag blev startet i den sene eftermiddag. Og denne gang fangede Patrick Egsgaard en god start i løbet. Han arbejdede sig hurtigt opad, og kunne glæde sig over en 8. plads - fratalt gæste-køreren di Grassi, der vandt løbet - og samtidig sikre sig vigtige point til mesterskabet. Patrick Egsgaard efter løbet:
"Dagens løb gik i alle tilfælde lidt bedre for mig, end det var gjorde i går. Og 8. pladsen er et godt resultat for mig, selv om jeg ville have ønsket mig mere. Nu ser jeg frem til det næste løb i Zandvoort!".

Nicklas Nielsen sluttede søndag løb på 5. position. Han viste også tilfredshed med resultat, selv om han stod over for nogle hårde kampe med modparterne.
"Jeg er virkelig tilfreds med dette løb. Hastigheden var der, og jeg havde virkeligt gode, og hårde, men helt fair dueller og at få femte pladsen var ret flot. Nu håber jeg, at jeg kan få den hastighed med til Zandvoort!", sagde Nielsen efter løbet på søndag.

Efter 6 af de 14 løb i sæsonen 2016, har Nicklas Nielsen 88 point og en 5. plads i den samlede stilling. Patrick Egsgaard er efter nogle uheld i løbene på en 13. plads.

Om mindre end tre uger, 15. - 17 juli 2016, køres de næste to runder for Audi Sport TT Cup, samt Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard. For første gang er af mærke-klassen gæst på banen i klitterne ved Zandvoort. Mens Nicklas Nielsen allerede har erfaring fra denne bane gennem sin karriere i ensædede racing, er banen ved havet helt nyt for Patrick Egsgaard.

Citater fra kørerne om Zandvoort:

Patrick Egsgaard:
"Zandvoort er helt nyt for mig. Jeg kender ikke banen, så jeg er nødt til at se hvordan det går ved de første frie træninger"

Nicklas Nielsen:
"Jeg ser frem til Zandvoort. En dejlig bane med en fantastisk beliggenhed. Jeg kender banen fra Formel-sport. Nu vil det vise sig, hvordan den meget vanskelige bane i klitterne føles i en Audi TT"