Mikkel Henriksen vandt søndagens løb på Vålerbanen i Norge i FDM Sport klassen

Et både velkørt og spændende løb, som lover fortsat godt for klassen.
Den 05.05.2016 tog team “Henriksen Motorsport” til Vålerbanen i Norge for at køre 3. og 4. afdeling i FDM Sport.
Efter en start på Jyllandsringen, 14 dage tidligere, hvor det begyndte at sne under kvalifikationen var det med bange anelser at de tog langt op i Norge for at køre race. Det viste sig at være ubegrundet. Vejret viste sig fra sin bedste side hele weekenden.

(Foto: Henriksen Motorsport)

Fredagen gik med træning og opsætning af bilen.
De udtaler; ”Vi var nok lidt lang tid om at få forstået bilen og kunne godt have brugt et par træninger ekstra, men sådan er det jo nogle gange”.

Lørdag kvalificerede Mikkel sig til en startplacering som 6’er.

Løbet om lørdagen blev et særdeles spændende løb hvor Mikkel Henriksen og Marius Nakken kæmpede hele løbet igennem om placeringerne mellem 3 og 4. På en af de sidste omgange spandt Max Klinkby Silver og Christian Sørensen var nu alene i front, men derved var der nu pludselig tre kørere der kæmpede om 2 – 4 pladsen.
Vinder blev Christian Sørensen, 2. Max Silver og 3. Mikkel Henriksen. 4. Marius Nakken.

Max Silver, Mikkel Henriksen og Marius Nakken kom alle tre i mål inden for ca. et halvt sekund, så der var race til stregen.
Der blev kørt et rigtigt godt og tæt race mellem de tre og det var en sand fryd og se hvordan de kunne køre race med respekt for hinanden og dermed både leverer et tæt og spændende race og komme fra det uden skader på bilerne og efter racet tage sig en hyggelig snak om løbet.

8. Sigurt Büttner

I løbet søndag starten Mikkel Henriksen tre’er men vinder en placering allerede i starten.
Løbet udvikler sig hurtigt til en kamp mellem Max Klinkby Silver, Mikkel Henriksen og Marius Nakken, som hurtigt får skabt et stort forspring til de øvrige. Desværre får Marius Nakken problemer med vandtemperaturen på motoren og må udgå.

Herefter er løbet en kamp mellem Max Klinkby Silver og Mikkel Henriksen, som gennem hele løber kæmper om førstepladsen i løbet. Der bliver skiftet placeringer flere gange og det var, som nævnt, reelt en lang kamp igennem hele løbet, som endte med at Mikkel passerede mållinjen 0,4 sekund før Max.

Også i det her løb formåede de (Max, Mikkel og Marius) at kører et tæt og spændende ræs uden at der blev skubbet. De præsterede (igen) et virkeligt flot og fair race mod hinanden.

Længere tilbage i feltet var der en del sammenstød, som helt sikker kom til og holde mekanikerne beskæftiget i de efterfølgende dage.
Derfor også en stor ros til FDM mekanikerne, som gør et stort stykke arbejde for at få tingene til og fungerer.