Audi Sport TT Cup

Første podium til Nicklas Nielsen - Patrick Egsgaard misser lige Top 10

10/05/16

i Audi Sport TT Cup ved søndagens løb på Hockenheimring
Efter en skuffende sæsonåbning lørdag, var Nicklas Nielsen i stand til at fejre sit første podium i Audi Sport TT Cup. Patrick Egsgaard kæmpede hårdt, men måtte nøjes med en 13. plads.

Efter en turbulent løb lørdag for de to unge danskere, var sæsonen anden løb af i Audi Sport TT Cup på programmet søndag eftermiddag. Nicklas Nielsen startede race fra den femte startposition, mens Patrick Egsgaard startede fra 7. pladsen.

Nicklas Nielsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Da starten gik forsvarede Nicklas Nielsen sin position med succes og forblev de første omgange på 5. position. Men her fik den førende Dennis Marshall et dæk problem. Nicklas Nielsen benyttede sig af denne mulighed og kom i første omgang op på fjerde position. I en hård men retfærdig duel overvandt den unge dansker endelig sine modstandere. Først udnyttede Nielsen en fejl fra Finn Lappaleinen før han kun én omgang senere overhalede Christoph Hofbauer og sikrede sig dermed anden placeringen efter 13 omgange, og holdt den til slutningen af løbet. Hermed er det første podie sikret med en anden plads, blot 7,2 sekunder bag vinderen Sheldon van der Linde.

Nicklas Nielsen på podiet (til venstre)

Nicklas Nielsen efter løbet:
"Jeg er virkelig, virkelig glad for det resultat. Modsat i går med 10. plads, var det en reel forbedring i dag. Vi har over natten ændret opsætningen af bilen, og den var helt rigtig til løbet i dag. Nu vil vi forberede os på de næste to løb på Nürburgring!".

For Patrick Egsgaard gik det andet løb i sæsonen ikke som ønsket. Efter han var uskyldigt offer i en kollision under lørdagens løb, var det ikke muligt at genopbygge hans Audi TT i den korte tid der var til rådighed, og han måtte derfor benytte en erstatnings bil (hvid-orange farve). Desværre tabte Egsgaard et par positioner under starten, og faldt tilbage til 11. position, men under løbet viste han kampgejst og mod midten af løbet lå han på 9. position. Men så måtte han først forsvare sig mod gæstekører Scott Speed og derefter Paul Holton. Efter 13 omgange kunne den unge dansker slutte løbet på 13. position.

Patrick Egsgaard

Patrick Egsgaard efter løbet: Det var ikke den weekend, jeg have ønsket mig. Ved søndagens løb havde jeg på grund af min ulykke en reservebil, hvilket naturligvis ikke gjorde det lettere. Nu blev det ganske enkelt ikke min weekend, selv om hastigheden var god. Nu håber vi på det næste løb på Nürburgring! ".

Løbene 3 og 4 i Audi Sport TT Cup vil sandsynligvis være en meget specielt højdepunkt for alle de unge kørere, såvel som for Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard. Fra 26. til 29. maj 2016 starter Audi mærke-serien ved det legendariske 24 timers løb på Nürburgring. Desværre skal de unge kørere ikke indtage Nordschleife, men de er garanteret et stort antal tilskuere på den let ændrede GP-bane.