DTM

Edoardo Mortara vinder DTM sæsonåbningen på Hockenheim

DTM
08/05/16

DTMDen første vinder i DTM sæsonen 2016 er Edoardo Mortara. Audi køreren vandt det første løb på Hockenheim suverænt. Anden pladsen i løbet over 40 minutter var Mercedes køreren Robert Wickens fora Audi kører Nico Müller.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Lige fra starten af sæsonens første løb lagde Edoardo Mortara grunden til sin fjerde sejr i DTM karrieren. Allerede under starten kunne italieneren, der var startet fra anden position, overhale sin kollega Nico Müller, der havde pole position, og derefter dominere løbet.

Edoardo Mortara, Robert Wickens og Nico Müller

Bag ham blev der udkæmpet kame om positionerne, der ikke efterlod udstyret uskadt. Ud af i alt 24 startende køretøjer, var der efter 26 omgange kun 16 der så det ternede flag. Blandt ofrene var blandt flere andre Timo Scheider i Audi og Timo Glock (BMW). For begge var løbet ovre efter de første to omgange.

Bruno Spengler, bedst placerede BMW

Efter 40 minutter var positionerne lagt fast og Edoardo Mortara kunne fejre sin sejr. Blot 1,8 sekunder efter fulgte Mercedes kører Robert Wickens og schweiziske Nico Müller, der var tilfreds med tredjepladsen på podiet. Den bedste fører fra BMW lejren var Bruno Spengler, der sluttede løbet på en sjetteplads.

Sejrsceremoni ved første DTM Race. Fra venstre til højre: Hans-Jürgen Abt, Audi Sport Team Abt, tredje placerede Robert Wickens, Mercedes, løbsvinder Edoardo Mortara, Audi, anden placerede Nico Muller, Audi

Løb nr 2 i sæson 2016 starter søndag kl 14.30.