Audi Sport TT Cup

Skuffende sæsonåbning for Nielsen og Egsgaard

08/05/16

i Audi Sport TT Cup ved lørdagen løb på Hockenheimring
Efter de to danskere var i stand til at placere sig i top 10, i det 16 biler stærke felt af ryttere til lørdagens løb, var der stor tro til en plads på podiet. Men det skulle gå anderledes: Nicklas Nielsen sluttede sit første løb i sæsonen på en 10. plads samlet. Patrick Egsgaard fik efter en kollision ikke set det ternede flag.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Nicklas Nielsen, der startede løbet fra 6. position, havde en god, men ikke perfekt start og kunne i første omgang bevare sin position. Men så gjorde en kollision mellem Pavel Lefterov og Peter Ellis i hårnålen på Hockenheimring, det nædvendigt at indsætte safetycar. Hermed blev feltet rykket tættere sammen. Efter bjergning af de to forulykkede Audi TT, var der kun to omgange tilbage, hvor Nielsen havde mulighed for at angribe. Efter i alt 11 omgange, kunne den unge dansker slutte sin debut i Audi Sport TT Cup på en 10. plads samlet.
"Det gik ikke som vi forventede, mere er der faktisk ikke at sige. Til i morgen skal vi arbejde lidt på opsætningen af vores Audi TT og så bare håbe på et bedre resultat!", sagde Nicklas Nielsen.

Nicklas Nielsen

Patrick Esgaard

Den anden danske kører havde en meget uheldig debut. Efter et mislykket start, befandt Patrick Esgaard sig i den bageste ende af feltet og måtte kæmpe sig opad. Men i løbet af safety car fasen blev Egsgaard ramt bagfra af Yves Meyer, og røg i væggen. Hans første løb i sæsonen kom til en brat afslutning efter kun seks runder.
"Jeg havde en dårlig start, men var i stand til at holde de andres tempo. Derefter havde vi safety car fase og en modkører (Meyer) ramte mig bagfra, så jeg kørte i væggen. Dermed var mit første løb forbi. Jeg kunne bestemt være kommet op i feltet, men sådan noget er bare bad luck. Nu håber jeg, at holdet kan reparere min Audi TT og jeg kan starte i søndagens løb!", sagde en synligt skuffet Patrick Egsgaard efter løbet.

Set i bakspejlet, har løbsledelsen givet en straf til Yves Meyer som følge af begivenhederne under safety car perioden. Han må starte fra pitten, ved løbet søndag.

Race nr. 2 af sæson 2016 i Audi Sport TT Cup bliver kørt søndag eftermiddag kl 16.20.