Team Edstrøm’s Racing fik en god debut i Carbuddii SSC

Special Saloon
27/04/16

Det blev en god debut for Brian Mikkelsen i Carbuddii Special Saloon Car.
Den dobbelte Youngtimer mester samt tidligere DTC kører fik en udbytterig weekend i teamets nyopbyggede BMW M3 i Super Touring klassen for serieproducerede biler op til 350hk.

I et meget omskifteligt vejr startede teamet på knastør bane i træningen. Med næsthurtigste tid i træningen, på trods af en bil der hoppede med bagenden som en kænguru, viste teamet at der var rigtig god fart i bilen.

Der blev lavet nogle ændringer på opsætningen, men der skulle laves endnu flere ændringer da regnskyer var drevet ind over banen.

Brian Mikkelsen
(Foto: JJ Media)

Det gav problemer for flere af kørerne, så det blev kun til 3 frie omgange for Brian Mikkelsen i kvalifikationen til at få sat en tid. Her blev det kun til en 4. plads, hvilket teamet ikke rigtig var tilfredse med.Men det er først i løbene at de rigtige point skal uddeles.

Lørdag eftermiddag var det tid til heat 1. Men en blanding af regn og slud dalende over banen, var der ingen tvivl om at regndækkene skulle blive på bilen.

Da starten gik, kæmpede Brian sig flot op gennem feltet, og overhalede konkurrenterne en efter en. En safety car midt i heatet gjorde at det hele blev samlet igen, og herefter kunne angribe den førende i klassen. Med en flot overhaling gik han i føring af Super Touring klassen, og da der kort tid efter kom safety car igen, kunne han uden problemer holde føringen til målstregen. Men selvom der ikke ville være kommet safety car, ville der have været gode muligheder for at holde konkurrenterne bag sig.

Men en heatsejr og en generel 6. plads i debutheat, kunne teamet kun være ovenud tilfreds.

Søndag formiddag var det blevet tørvejr igen, så det var tid til at montere tørvejrsdækkene. Med 2. startposition i klassen lykkedes det at holde placeringen gennem de 13 omgange, så det kun var en gæstekører som sluttede foran Brian.

Inden heat 3 skulle mekanikerne igen på arbejde, da regnskyer endnu engang havde været på besøg på den midtjyske bane. Fra 2. startposition blev han løbet igennem presset hårdt af manden på 3. pladsen. En plads som Brian måtte afgive ca. midt i heatet. Men igen ingen grund til de helt store sorger, da det var samme gæstekører som vandt heat 2, og derved ingen trussel i mesterskabet.

Brian Mikkelsen og Team Edstrøm’s Racing indtager lige nu føringen i Carbuddii Special Saloon Car Super Touring klassen, inden at den 2. afdeling af mesterskabet skal køres midt i juni på Ring Djursland.

Inden da skal teamet dog på besøg i YTCC klassen i Division 1 i forbindelse med Classic Race Aarhus i slutningen af maj. Det bliver til en enkelt gæsteoptræden her, hvor teamet satser på at gentage sejren fra 2015.