76 kørere til første afdeling af Vandel Karting Cup 2016 hos Vandel Gokart

Go Kart
07/04/16

Vejrguderne havde sørget for fine betingelser til første afdeling af Vandel Karting Cup 2016, søndag d. 3 april. Hele 76 kørere takkede for vejrgudernes gestus og mødte op til serien, hvilket var ny rekord for antal deltagere.

Det betød at der skulle kæmpes i fire rækker med 19 kørere i hver række. I den indledende Q1 skulle kørerne indhente en omgangstid som placerede dem i henholdsvis A-, B-, C- og D-rækken. Herefter afgjorde en Super Pole for hver række, startrækkefølgen til første finale. Der blev kørt to finaler i hver række med stor intensitet og med mange fine dueller.

I A-rækken sejrede Ian Andersen fra Nordisk Team med rent bord i Q1, Super Pole, Finale 1 og Finale 2. Daniel Søndergaard og Søren Kjul gav dog Ian kamp til stregen og sluttede herefter på 2 og 3. pladsen i nævnt rækkefølge. God fight i feltet var der også blandt Casper Nygaard, Dan Sørensen, Glenn Gyllin, Jesper Jyde og Morten Kolind, som fulgte på placeringerne efter de 3 forreste.

Podiet i A-rækken, fra venstre Daniel Søndergaard (2), Ian Andersen (1), Søren Kjul (3), Casper Nygaard (4), Glenn Gyllin (5)

19 Lars Henriksen 83 82

I B-rækken blev der i den grad også kæmpet om pladserne. Niklas Hansen kørte et fornemt løb og sejrede med en 1 og 2. plads. Søren Nielsen sejrede i første heat, men en afkørsel i andet heat kostede ham en topplacering. Michael Christensen nappede 2. pladsen for dagen med en 2 og 5. plads, imens Søren Andreas Madsen tog sig af 3. pladsen, med en bedre omgangstid end Michael Rand og Ole Nørgaard, som han lå a point med.

Michael Rand (49), Ole Nørgaard (47), Michael Christensen (60) og Paolo Molinari havde nogle tætte dueller i B-rækken

19 Stuart Wilson 62 62

Jonas Sørensen (46) stærkt forfulgt af Emil Jensen (45)

C-rækken var ingen undtagelse for det tætte race som prægede dagen. Dragos Tomoiaga var med en 1 og 3. plads a point med Michael Olesen, som havde sikret sig to andenpladser. Her måtte placeringene igen afgøres efter bedste omgangstid som lød på henholdsvis 56.455 og 56.497 i Michaels favør. Anders Rødgaard sejrede i anden finale og kunne med en 4. plads i første finale tage den samlede 3. plads. Nicolaj Ibsen, Reno T. Rasmussen, René Emdal, Rasmus Christensen og Peter Schmidt fulgte tæt efter på efterfølgende placeringer.

19 Michael Nissen 43 43

I D-rækken var Michael Solsø stærkt kørende og med en hurtigste omgangstid som 0,5 sekund hurtigere end andenpladsen, sejrede han sikkert foran Jon Jensen på trods af pointlighed efter sejr til Jon i første finale. Mikkel Espensen blev belønnet for stabilt at køre to 4. pladser hjem, som rakte til en samlet 3. plads på dagen. Andreas Frost tog sig af 4. pladsen foran Karstin Knudsen på femtepladsen. Daniel Cweik, Patrick Seest og Stefan Olsen kæmpede flot om en delt 6. plads, da de sluttede med samme antal point.