Sportscar racing

Patrik Matthiesen secured the 2015 Ginetta Junior Championship Rookie Cup title

14/10/15

….. sådan lød overskrifterne i de engelske medier allerede søndag aften.
17 årige Patrik Matthiesen fra Vojens Karting Klub, har mere end indfriet sine 2015 mål …. og drømme, for hans første fulde sæson i international motorsport blev en kæmpe succes med deltagelsen i den Engelske Ginetta Junior Serie.

Den sidste uge i januar startede sæsonen for den unge sønderjyde med træningsdage på den gamle Formel 1 bane Brands Hatch. Dette var blot begyndelsen på tusindvis af trænings kilometer efterfulgt af 20 løb på 10 forskellige legendariske baner. Siden da er det blevet til 27 ture over nordsøen, krydret med 84 hotel overnatninger og et utal af vente timer i lufthavne m.v.

Det hele sluttede så i søndags hvor Patrik Matthiesen på Brands Hatch GP i seriens finaleheat skulle starte 3. sidst, hvor imod hans nærmeste konkurrent til mesterskabet Stuart Middleton startede fra 5. position.

Patrik havde hele ugen op til løbet været sengeliggende og ramt af influenza, hvilket prægede præstationerne både fredag og lørdag. Han kvalificerede sig med en 11. plads til weekendens første heat hvilket var sæsonens dårligste tidtagning. Patrik siger: Jeg får en god start i heat 1, er på 3. omgang placeret på 8. pladsen, men ude bag i skovene hvor det går rigtig stærk på den gamle GP bane, kæmper jeg om syvende pladsen, min konkurrent kommer udenfor banen og rammer mig da han kommer tilbage på banen, hvilket resultere i en snurretur der beskadiger bilen hele vejen rundt. Alle 4 hjul pegede i hver sin retning, og der var kun 2,5 time mellem heat 1 og heat 2, 6 tekniker kommer på bilen og den bliver klar til finaleløbet. I finalen formår Patrik at passere 2-3 kører per omgang og slutter som 7’er, hvor Middleton kun formåede at avancere 1 plads hvilket sikrede den unge dansker mesterskabet med 3 point.

Patrik selv siger: Jeg måtte køre med rø . . . ud af bukserne og ingen tvivl om at det var mit livs løb … igen – igen, og fortsætter Mine mål for sæsonen var at slutte i den bedste tredjedel af feltet, være at finde i top-3 af Rookie mesterskabet samt at vinde mindst et heat. Jeg blev 6’er sammenlagt ud af 28 deltager, vandt Rookie serien, var øverst på podiet 5 gange og på podiet i alt 10 gange, så det er vel på tide at gå til chefen for at hente sin bonus.

Patrik var for 14 dage siden inviteret til Donington af selveste Ginetta Fabrikken for at prøve en Ginetta G55 GT4 Racer med ikke mindre end 355 HK, dagen var en succes og bekræftigede at det er den eller lignende klasse Hammelev drengen skal være at finde i 2016.

Mit samarbejde med MotorsportsCoach Tommy Schröter og Instruktør Benny Simonsen har været meget givtig, de har på hver deres måde kunnet bringe rigtig meget erfaring ind til mit arbejde på og udenfor banerne så jeg er klar til det næste spring, udtaler Patrik Matthiesen.

Sæsonen er endnu ikke helt slut da han i indeværende uge har et par trænings sessioner på Padborg Park i den nye danske konge klasse Danish SuperTourisme Turbo, derefter skal der afstemmes med sponsorerne om det er i Danmark unge Matthiesen er at finde i 2016 eller i udlandet, En ting er helt sikkert, valget vil falde på en klasse hvor jeg kan fortsætte min udvikling slutter en smilende Patrik Matthiesen.