Rigtig godt race på Jyllandsringen til AutoPartner GP Danmark i DM Road Racing

Road Racing
01/09/15

og mange tilskuere
Simon Tirsgaard fik en 2. plads i første løb og blev nr. 3 i andet løb på sin BMW S 1000 RR i Superbike klassen, og undervejs i andet løb kørte han hurtigste omgang på banen i forbindelse med de 2 løb med tiden 1:11,700. Han startede fra en placering som nr. 2 i begge løb.

Steven Tirsgaard kører i Supersport klassen på sin Kawasaki ZX6R, hvor han vandt lørdagens løb og blev nr. 7 i søndagens løb efter et dramatisk løb. I lørdagens løb kørte han sig til en samlet 2. plads i feltet, der består af både Superbike maskiner og de noget mindre Supersport maskiner, hvor Steven har betydelig færre hk til rådighed, anslået til 60 – 70 hk. I lørdagens løb havde han den hurtigste omgang på banen af alle kørerne.

Steven Tirsgaard
(Foto: Fototom.dk)

I lørdagens løb startede Simon Tirsgaard fra 2. pladsen, men fik en elendig start og blev klemt nede i det første sving og dumpede flere pladser ned i feltet, hvorefter virkelig måtte kæmpes intens for at komme op på den samlede 3. plads i feltet efter broderen Steven og Alex Schacht på 1. pladsen. Herved indtog han den samlede 2. plads i Superbike klassen. I søndagens løb startede han fra en position som nr. 2 og kom bedre ned i første sving, men stadig ikke optimal, idet flere kørere kom forbi Simon. Løbet udviklede sig til en meget spændende dyst mellem René Prang og Simon om den samlede 2. plads, hvor Prang passerede det ternede flag med en margen på 3 tusindedel af et sekund. Alex Schacht erobrede 1. pladsen med et forspring på godt 3 sekunder.

Simon Tirsgaard

Steven Tirsgaard startede fra en placering som nr. 3 i lørdagens løb, men kom også i klemme nede i det første sving, hvor han blev passeret af flere kørere, bl.a. af nogle af de kraftige Superbike maskiner. Nu startede kampen om placeringerne op gennem feltet, hvor han kom op på den samlede 2. plads, og jagten blev sat ind efter Schacht på 1. pladsen, men ved efter de 13 omgange passerede han målstregen godt 2 sekunder efter Schacht, men ganske imponerende af Steven, der satte løbets hurtigste omgang. Steven startede fra pole position til søndagens løb, og efter 1. sving var han placeret som nr. 3. Han kom hurtigt op på andenpladsen lige efter den førende Alex Schacht, og nærmede sig ham omgang for omgang, men på 5 omgang fik Steven en forhjulsudskridning ude på den meget ujævne afsnit af banen. Da maskinen var på vej ned slap Steven maskinen, der rettede op og fortsatte kørende på hjulene ind over græsset. Steven var uskadt og løb over til maskinen, der lå væltet i græsset kun med skrammer på styrtklodsen i den ene side. Steven var næsten passeret af hele feltet, hvorefter jagten blev sat ind på konkurrenterne særligt i Supersport klassen, og de blev passeret 1 efter en, men det blev kun til en samlet 7. plads i serien.

Det var den samlede sejr i løbet Steven gerne ville kæmpe med Alex om, og på den måde give publikum og tv seerne underholdning på og ikke episoden med udskridning og efterfølgende jagt på de førende, men det var race med stor underholdningsværdi og klasse.

Banen var meget ujævn i nogle passager, ligesom der var spildt meget olie af Legend Car bilerne lige forud for Supersport og Superbike deltagerne skulle køre, hvilket samlet gav kørerne nogle udfordringer. Samlet set var det 2 rigtig gode race dage med fint vejr og mellem 11 – 12 tusinde tilskuere på lægterne og direkte TV 2 Sport fra søndagens race. Dejligt med alle gæsterne hos os i Ryttergården, og vi håber de har haft nogle gode og oplevelsesrige timer på banen.

I den samlede stilling i Superbike rykkede Simon Tirsgaard op på 2. pladsen med 86 point. 1. pladsen indehaves af Alex Schacht med 140 point og med Martin Iver Pedersen på 3. pladsen med 74 point.

Steven Tirsgaard mistede sin samlede 1. plads til Frans Thor Jakobsen, der har 113 point med Steven på 2. pladsen med 109 point og Anders Blacha på 3. pladsen med 90 point. Det bliver noget af en dyst til sidste afdeling af DM den 26. – 27. sep. på Jyllandsringen. Vi glæder os allerede.