Road Racing

René Prang kom stærkt igen på Jyllandsringen.

Road Racing
31/08/15

Roadracingkøreren René Prang kom, stærkt tilbage på sin EBR 1190 RX, da der blev kørt en DM-afdeling på Jyllandsringen i weekenden. Efter en lidt beskeden 5. plads lørdag, gik det noget stærkere i søndagens løb, hvor han besatte en flot 2. plads.

René Prang betragter Jyllandsringen som sin hjemmebane, og havde set frem til weekendens løb i forbindelse med Jyllandsringens meget velbesøgte Grand Prix. Et Dansk Mesterskab kunne ikke længere nås, grundet et par styrt og maskinskade i tidligere løb, men alligevel var Prang top motiveret for at køre et par gode løb.

René Prang i hesteskokurven på Jyllandsringen.
(Foto: Erling Prang)

René Prang har et ganske særligt forhold til Jyllandsringen, da det også var her han fik sit gennembrud, da han for 25 år siden startede med at køre roadracing.

Sæsonen igennem har vist at de unge talenter, Simon Tirsgaard og Alex Shacht er stærkt kørende, ligesom René Prang’s gamle teammakker Ulrik Nielsen har vist gode takter på sin Ducatti 1190, selv om han først er kommet i gang, sent i sæsonen.

Mens feltet endnu er samlet. René Prang med nr. 13 og Ulrik Nielsen med nr. 9

Ved tidtagningen lå de første 6 kørere meget tæt på hinanden. René Prang fik en startplacering som nr. 5. Han kom godt med fra start, men faldt ned på en 7. plads. Efter et par omgange var han oppe på 6. pladsen, men det var lige som om det kneb med at følge med de førende. René Prang fortæller efter løbet at maskinen skred og slingrede i bagenden, så han havde svært ved at styre den, og overføre MC-ens kræfter til asfalten optimalt. Løbet endte med en 5. plads, og en lidt ærgerlig roadracer der ikke var helt tilfreds med resultatet.

Efter en snak med mekaniker Torben Almind, gik denne i gang med at lave forskellige justeringer på maskinen, og ændre på affjedringen. Dispositionerne skulle vise sig at bære frugt. Straks fra løbets start kunne René Prang mærke at EBR-en føltes meget bedre. Det var i øvrigt også tydeligt at se fra tilskuerpladserne.

René Prang med sin EBR 1190 RX i pitten efter søndagens løb.

Fra en startposition som nr. 6 arbejdede han sig støt og roligt frem i feltet og lå i sidste halvdel af løbet på en 2. plads, som med få centimeter foran Simon Tirsgaard, holdt til målstregen, og med Alex Schacht på 1. pladsen. René Prang havde da kørt sin hurtigste omgang 1,3 sek. hurtigere end i lørdagens løb.

Ulrik Nielsen kørte et stærkt løb lørdag, som rakte til en 3. plads. I søndagens løb blev det til en 4. plads.