Sebastian Asch og Luca Ludwig vinder på Euro Speedway

ADAC GT
Masters

05/07/15

Det blev en perfekt afslutningen på første halvdel af sæsonen, i varmen på Lausitzring: Sebastian Asch og Luca Ludwig kørte søndag deres Mercedes-Benz SLS AMG forbi det svingende ternede flag som de første, og kørte fra pole position til sejr, for anden gang i sæsonen. Succesen i Lausitz blev kronen på en imponerende første halvdel af sæsonen for de to racerkørere: I alle otte runder af sæsonen kom de mesterskabsførende og nye "Halftime Champions", ind i top fire.

Andreas Wirth og Daniel Keilwitz kørte deres Corvette in på andenpladsen. I en spændende og hård duel sikrede Klaus Bachler og Martin Ragginger i Porsche 911, sig en tredje plads.

Sebastian Asch / Luca Ludwig
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Den første halvdel af løbet var nærmest en kopi af de tre tre tidligere søndagsløb i ADAC GT Masters. Corvette kører Keilwitz gik fra fjerde placering på grid allerede på den første omgang i spidsen og var op til fører-skiftet i spidsen. Efter pitstop lagde Asch i sin Mercedes-Benz pres på den førende Wirth og tog føringen på 26. omgang. Mod slutningen af løbet havde Asch op til fem sekunder ned til Corvetten, og han tog sejren med 2,6 sekunder, og kunne sammen med Luca Ludwig modtage trofæet.
"Luca overgav mig bilen på andenpladsen, og jeg måtte presse helt ekstremt på for at overtage føringen", sagde Sebastian Asch, og tilføjer "Vores pitstop var perfekt. Corvette kunne ikke følge med vores hastighed, og med en lille fejl fra Wirth kunne jeg tage føringen. "

Kampen om tredjepladsen var spændende indtil sidste sekund. Martin Ragginger i sin Porsche forsvarede under en hård duel den sidste plads på podie, mod lørdagens vinder Dominik Baumann og Jens Klingmann i BMW Z4.

For Nicki Thiim og hans holdkammerater sluttede løbet søndag skuffende. Først fik kører-duoen en stop-and-go straf, på grund af at de ikke blev længe nok i pit, undet deres pit-stop, og mod enden af løbet fik deres Audi R8 tekniske problemer, der tvang holdet til at give op. Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper endte på 14. og sidste plads.

ADAC GT Masters holder nu en seks-ugers sommerferie, til midten af august, hvor den starter anden halvdel af sæsonen 2015. Fra den 14. til 16. august, gæster de Nürburgring.