Klingmann og Dominik Baumann vinder på Euro Speedway Lausitz

ADAC GT
Masters

05/07/15

i rekordhøje temperaturer
Dominik Baumann og Jens Klingmann vinder med deres BMW Z4 den anden sejr på tre løb og vandt det varmeste løb i seriens historie, med temperaturer på mere end 38 grader. Der var hård kamp om andenpladsen, som næsten måtte afgøres med målfoto. Hari Proczyk og Andreas Simonsen i Mercedes-Benz SLS AMG GT3, vandt med en halv bil længde og 0,039 sekunder foran Claudia Hurtgen og Uwe Alzen i BMW Z4.

Løbet startede med en test af tålmodigheden hos fans, kørere og teams. Efter en ulykke under starten efterlod Stefan Wackerbauers Audi R8 en oliepøl på næsten tre kilometers længde fra det første hjørne, indtil pitlane indkørslen. For at rengøre sporet, kom safetycar i første omgang på banen på anden omgang af løbet, hvorefter løbet efter tolv minutter blev afbrudt i en periode på 53 minutter, for at få renset olien helt af banen. Efter genstarten, hvor løbet blev forkortet til 40 minutter, placerede pole-vinder Martin Ragginger sin Porsche 911 i front, tæt fulgt af Daniel Dobitsch i Audi R8 og Sebastian Asch i Mercedes benz SLS AMG.

Dominik Baumann / Jens Klingmann
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Ved kørerskiftet endte Raggingers holdkammerat, Klaus Bachler, dog kun på en tredje position. Gennem et hurtig og perfekt timet pit-stop overhalede BMW'en med Jens Klingmann og Uwe Alzen, Bachler og Raggingers Porsche. Mens Klingmann trak fra Alzen og kørte sig sikkert 4,3 sekunder foran mod den anden sejr i sæsonen, måtte Alzen forsvare sin position i hård kamp. Via en duel på sidste omgang forhindrede Mercedes køreren Simonsen, at det blev en dobbelt sejr til BMW. I en modig overhaling i det sidste sving, overhalede svenskeren Alzen, og sluttede på anden pladsen.

Den mesterskabsførende Sebastian Asch og Luca Ludwig, fortsatte deres imponerende løb på Lausitzring og sluttede for det syvende løb i træk, mellem top-fire. Ragginger og Bachler kunne ikke holde tredjepladsen i anden halvdel af løbet og blev placeret som nummer fem.

Duoen Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper missede pointene med en 11. plads, formentlig fordi Jordan Lee Pepper fik en drive-through straf for en berøring med Callaway Corvetten i starten af løbet.

Søndagens løb starter kl. 12:00.