Crosskart
30/06/15

DM sæsonen i det danske Crosskart mesterskab er efterhånden halvgående.
Indtil nu har sæsonen budt på utroligt spændende og tæt motorløb.
4. afdeling af det danske mesterskab, skal køres på Nisseringen ved Næstved på Sjælland, den kommende weekend, nærmere betegnet den 4. juli.

Også til denne afdeling kan der forventes spændende race, og dette ikke mindst, fordi det nye baneforløb skal tages i brug for første gang til et Crosskarts mesterskabs løb.

I mini klassen fører Kevin Daarbak mesterskabet. Kevin ligger med et forspring på 9 point til norske Emil Bujordet, som i 2014 tog DM sølv.

Norske Emil Bujordet vandt 1 afdeling og norske Karl Peter Nordstrand vandt de 2 efterfølgende afdelinger, så de 2 danske kørere i top 4, Kevin Daarbak og Oliver L. Jensen vil uden tvivl gøre deres til at vi kan få en dansk sejr i Mini.

85 ccm klassen har været stærkt præget at norske Ole H. Steinholt, der i 2014 tog DM sølv. Ole vandt de 2 første afdelinger, men danske Mathias Lalund, tog revance og lavede full pull til DM 3 på Nørlundbanen ved Ikast. Mathias har været stabilt og hurtigt kørende, og med alle heats tællende til den samlede stilling, ligger han i front af mesterskabet foran Nicklas Lau på 3 pladsen.

Mathias Laulund vandt 3 afdeling på Nørlund
(Foto: Asmus Westphalen)

125 ccm klassen har i 2015 været stærkt dominerende af den 4 X Danske Mester Tobias Daarbak.

Selvom Tobias ligger med komfortibelt forspring, kan han ikke tillade sig at hvile på halvvejen.

En mndre gruppe på 4 kørere, ligger i tæt kamp om de efterfølgende placeringer i det samlede mesterskab. Her kan bl.a. nævnes ny oprykket guld vinder fra 2014 i 85 ccm, Nicklas L. Jensen, 125 ccm 2014 sølv vinder Simon S. Sørensen, Tobias Andersen, Lucas B. Staun og Sofie Sørensen.

I 2015 er 125ccm klassen en af de klasser, hvor konkurrenterne ”stjæler” point fra hinanden, hvilket gør mesterskabet utroligt spændende.

Nicklas L. Jensen har hurtigt tilpasset sig 125 ccm klassen

250 ccm klassen har været en smule nedafgående de seneste år, men er nu på vej op igen.

Blot i år har klassen en tilgang på 3 – 4 nye kørere, fordelt på ny opstartet og oprykkere fra 125 ccm. Casper B. Larsen har været urørlig igen i 2015 og fører mesterskabet. På 2 pladsen ligger den tidligere Rally Cross kører Mike Sørensen, som har fundet vejen fra bil til de små hurtige karts.

Mike Sørensen har vist ved 3 afdeling, at når det gælder det løsr underlag, kører han utroligt hurtigt. Mike vandt 3 afdeling på Nørlund banen, så spændene bliver det og se om sejren kan gentages på Nisseringen.

650 ccm klasse har været det klart største felt i 2015. Dette er ingen undtagelse til DM 4 på Nisseringen, hvor feltet igen må deles op i 2 grupper til de indledende heats, og slutte dagen af med et stort finalefelt.

650 ccm klassen er den eneste klasse, der har haft 3 forskellige vindere af de indtil videre 3 kørte afdelinger.

Dennis Munch, vandt 1 afdeling og har en knebent føring i mesterskabet, på 2 point ned til klubkammeraten Søren Jelsbak. Mads S. Pedersen vandt 2 afdeling på Nysumbanen, og Søren Jelsbak var helt suvuren kørende med 4 sejre til DM 3.

Dennis Munch (683) har en knebent føring foran Søren Jelsbak (624)

Dog forventes der stor modstand på Nisseringen, hvor de 2 lokale brødre Tim og Nicklas Daugberg er på hjemmebane. Både Tim og Nicklas har begge podie pladser i årets løbsserie, så også i 650 ccm klassen er der lagt op til et brag af et Crosskart løb på Nisseringen d. 4 juli.

Der kan ses mere om løbet på Nisseringen på www.nisseringen.dk og crosskart sporten kan følges tæt på www.crosskart.dk.