MC-Basen Super Challenge

Simon Tirsgaard vandt på Ring Djursland i MC Zenergy Super Challenge

Super

23/06/15

MC-Basen Super ChallengeSimon Tirsgaard vandt alle 3 løb i 2. afdeling af Zenergy Super Challenge motorcykel klassen for Superbike og Supersport maskiner på Ring Djursland lørdag – søndag. Simon kørte på sin BMW S 1000 RR Superstock maskine.

Lørdagens 2 løb udviklede sig næsten helt identiske, hvor René Prang tog føringen i løbet med Simon lige efter på andenpladsen. De fik hurtigt i løbet god afstand til det øvrige felt, hvorefter 1. pladsen skulle afgøres mellem de 2 suveræne kørere. Efter få omgange passerede Simon Tirsgaard på sin kraftige BMW maskine Rene Prang på publikumslangsiden og øgede stille afstanden mellem de 2 kørere indtil det ternede flag med Simon på førstepladsen og René lige efter.

Simon Tirsgaard vandt på Ring Djursland i MC Zenergy Super Challenge.
(Foto: fotom.dk)

Søndagens løb var næsten en tro kopi af løbene fra lørdag, hvor Simon havde pole, men igen tog René føringen fra starten og ind i det første sving med Simon lige efter. De første par omgange følte kørerne sig lidt frem, idet der havde været voldsomme oliespild på banen fra tidligere løb i andre klasser. Simon forsøgte igen med et angreb på René for enden af publikumslangsiden ind i opløbssvinget, men det lykkedes ikke helt. Simon trak sig fornuftigt i stedet for en risikabel overhaling, hvor begge kørere kunne ende ude i sandet.

Efterfølgende satte Simon et angreb ind på René samme sted på banen, hvor det blev gjort færdig, med samme resultat ved det ternede flag med Simon som nr. 1 og René på 2. pladsen, hvor de igen havde et stort forspring til de efterfølgende kørere.

Simon Tirsgaard var i øvrigt den eneste kører, der kørte omgangs tider på under 49 sekunder på banen. Jfr. tidtagningslisten satte Simon ny banerekord på 48,663 sekunder. Under optimale forhold er en tid på 47 sekunder ikke urealistisk for Simon.

Simon fører serien med 125 point og René Prang har 100 point.

Simon Tirsgaard kører næste løb i serien på Padborg Park i den kommende weekend 27. – 28. juni.

Steven Tirsgaard deltager i en afdeling af DM i Supersport 600 klassen på Assen banen, Holland, 25. – 27. juni. Løbet afvikles sammen med MotoGP – det bliver noget af en oplevelse.