MC-Basen Super Challenge

1. afdeling af IDM, Lausitz, Tyskland, og Zenergy Super Challenge Ring Djursland

Super

13/05/15

MC-Basen Super ChallengeSimon og Steven Tirsgaard deltog i 1. afdeling af IDM i første weekend i maj på Lausitz Ring med begrænset succes, idet det endte med 1 gang diskvalifikation til hver af kørerne. Simon kører i Superstock 1000 klassen på sin BMW S 1000 RR, mens Steven kører Kawasaki ZX 6 R i Supersport klassen.

Simon endte som nummer 18 i det første løb, hvor han slet ikke kunne få fart på cyklen ud af svingene, der til dels skyldtes en meget ujævn og svær bane. Han er slet ikke tilfreds med indsatsen, der gerne skal forbedres næste gang, han deltager i IDM serien. 2. løb blev han diskvalificeret efter tyvstart, hvor man i Danmark får tildelt en straf på 20 sekunder, men i IDM skal straffen afsones i pit lane under løbet.

Steven endte på 9. pladsen i det første løb og som nr. 7 i andet løb, men blev efterfølgende diskvalificeret på grund af tekniske fejl på cyklen. Steven mangler fart i cyklen, hvor han i de mange tekniske svære sving og detaljer kørte konkurrenter ind, men straks de kom ud på de lange lige strækninger blev han ladt tilbage, hvorefter det hele kunne starte forfra med indhentning af forankørende.

(Foto: Dan-SP - Race foto)

Det blev en hård start på IDM serien, hvor konkurrencen er meget hård, men det er vejen frem for kørerne. Der er mange fabriks støttede team, der deltager i den stærke serie, og det kan ses på hele bemandingen og materiellet, når de ankommer til banen – helt imponerende.

Næste afdeling på Zolder banen i Belgien den 15. til 17. maj deltager teamet ikke, da Steven skal giftes.

Simon deltog på Ring Djursland i Zenergy Super Challenge serien i den netop overståede weekend på den nyasfalterede og helt perfekte bane. Her køres der sammen med flere bil klasser herunder den nye Supertourisme klasse, hvor der vises noget virkelig godt og tæt race.

Det første løb lørdag var et meget intens sprint løb over 6 omgange på en drivvåd bane, hvor Simon startede som nr. 2, men han gik ret hurtig i front og passerede det ternede flag som nr. 1 med Rene Prang og Mathias Poulsen på de følgende placeringer.

Løb nr. 2 skulle afvikles søndag formiddag, men blev aflyst grundet oliespild 2 steder i opløbssvinget fra 1 af bil klasserne, og det var ikke forsvarligt, at afvikle løbet.

(Foto: Tirsgaard Racing)

Løb 3 blev derimod afviklet under høj sol og med en tør bane med Simon i pole, men han udnyttede ikke helt den gode startposition og faldt lidt tilbage. Det varede dog kun kort, hvorefter han igen indtog føringen, der blev holdt helt til det ternede flag med Rene Prang som nr. 2 og John Høj på 3. pladsen.

Jfr. resultatlisten satte Simon ny banerekord under løbet med en tid på 49,3 sekunder for 1 omgang på banen. Simon fik tanket masser af selvtillid under både træning og løb lørdag og søndag. I Zenergy Super Challenge deltager der 28 kørere, og den nye serie må betegnes som både spændende og med gode arrangører for Zenergy Super Challenge klassen.