Int. Touringcar

Kanon god weekend for Raldorf

27/04/15

Thomas Raldorf deltog i weekenden ved Grand Prix Racing League på Bira banen lige uden for Pattaya. For første gang var det med assistance fra Peter Jæger der er rejst til Thailand for at hjælpe Thomas Raldorf med setup og taktik. Weekenden blev en stor success, hvor Raldorf hjemtog maximalt antal point.

Thomas Raldorf fortæller:
"Efter Peter Jæger ankom torsdag, arbejdede vi med setup af bilen og en del andre ting, og fik det hele rettet ind så vi var klar til løbsweekenden.
Fredag, da vi lavede dæktest blev vi allerede klar over at vi havde fundet et rigtigt godt setup til bilen, da vi kørte tider som var under banerekorden."

Lørdag blev alle sejl sat ind, og Peter kom for alvor på arbejde for teamet i Thailand. Og det skulle vise sig at blive starten på et rigtig godt samarbejde mellem Peter Jæger og Thomas Raldorf.
I tidstagningen kørte Thomas bilen ind på en første plads.

Til løbet om lørdagen var der lidt omskifteligt vejr, men Peter mente nu han havde det rigtige setup og gav Thomas besked om hvordan der skulle køres de første omgange på en lettere regnvåd bane.

Thomas fik en god start og kørte lidt forsigtigt de første 3 omgange for lige at finde grænserne med det nye setup. Og så trak han ellers fra, med mere end 2 sekunder pr omgang og kørte sikkert bilen i mål på en første plads.

Søndag så ud til at blive en rigtig typisk thailandsk race-day, med omkring 37-38 graders varme og stort set ingen vind. Peter som lige var kommet hjemme fra Danmark, fik sat gang i de store ventilatorer inden i pitten, men nød det gode vejr.

Alt var klappet og klart, men 15 min inden løbet skulle starte, kom regnen pludselig fra en skyet men ikke mørk himmel og alle blev overrasket. Det så ud til at alt kunne ske, men at det nok ikke holdt helt op med at regne, før løbet var forbi, så bilen blev sat up til regnvejr.

Kun 2 min inden alle skulle ud på banen, kom solen frem igen, og med bilerne 15 min på gridden gik det stærkt med at banen tørrede op...

Peter blev enig med Thomas om hvilket setup bilen skulle have, og Thomas fik besked på at køre hjulene af bilen de øorste omgange, da han nok ville få det svært sidst i løbet, når banen var tørret helt op.

Thomas fik igen en kanon start og pressede bilen 100% lige fra starten. Det viste sig hurtigt, at det var det rigtige valg, da Thomas allerede efter første omgang var hele 3 sekunder foran nummer 2, og han fortsatte med at presse til han var oppe på næsten 12 sekunders forspring ned til nummer 2.

Resten af løbet holdt Thomas afstanden ned til de andre, og vandt weekendens andet løb, og fik dermed maximum point med hjem fra weekenden.

Næste løb hvor Thomas Raldorf og Peter Jæger igen skal arbejde sammen, bliver i slutningen af maj, hvor Peter igen flyver ud til Thailand. Denne gang bliver det på den nye, 4.5 km lange, FIA bane i Buriram.