MC sport

Steven og Simon Tirsgaard deltager i 1. afdeling af IDM på Lausitz Ring

MC sport
26/04/15

Teamets 2 kørere deltager i 2015 som bekendt i IDM serien med Steven Tirsgaard i Supersport klassen på Kawasaki ZX6R og Simon Tirsgaard i Superstock 1000 klassen på BMW S 1000 R.

IDM serien er det Internationale Tyske Mesterskab med topkørere og teams fra hele Europa, hvoraf nogle med støtte fra motorcykel fabrikkerne. Vi ser meget frem til at dyste med nogle fra toppen af de europæiske road racing kørere. Det bliver rigtigt spændende og lærerigt – ikke mindst for vores 22 årige kører Simon, mens Steven tidligere har deltaget i IDM og kender det høje niveau i serien.

(Foto: Dan SP Photo)

Ved ankomst til banerne ser man straks, hvilket niveau vi er oppe imod, idet der er en stribe af kæmpe trailere med udstyr opstillet ved garagerne ud til banen fra forskellige teams.

1. afdeling af IDM afvikles på Lausitzring, Tyskland, den 1. – 2. og 3. maj med fri træning fredag og kvalifikation samt løb lørdag og søndag.

Forud for løbet kører vi fri træning på banen den 27. – 28. og 29. maj. Selvom vi tidligere har været på banen flere gange, er det betryggende lige at køre nogle omgange på banen inden det for alvor går løs.

Vi har lige kørt træning/test på Slovakiaring, Slovakiet, i 4 dage med rigtig mange omgange på banen, hvor meget blev afprøvet og testet.

Vi fik rigtig god fart i cyklerne, hvor Simon på den nye BMW kappede hele 2 sekunder af sin tidligere bedste tid på banen. Tiden lyder nu på 2.06,782, og var den hurtigste, der blev kørt af de over 200 kørere over de 4 dage. Eneste minus var Simons forhjulsudskridning under det sidste løb på banen.

Det var Stevens første køretid i 2015 på Kawasakién, hvor han kørte en tid på 2.12,.., han havde gerne set en tid på 2.10,.., men eftersom det var første træningstur i 2015, var det mere en godkendt, han var i øvrigt den hurtigste Supersport kører på banen.