Dobbelt sejr til Prosperia C. Abt Racing på Sachsenring

ADAC GT
Masters

22/09/14

- kampen om mesterskabet forbliver åben
Kelvin van der Linde og René Rast (Prosperia C. Abt Racing) har tog et vigtigt trin på Sachsenring i kampen om titlen i ADAC GT Masters. Under vanskelige regnfyldte forhold, tog de en perfekt dobbelt sejr på Sachsenring i deres Audi R8. Før finalen på Hockenheim har van der Linde og Rast nu 35 points forspring til forfølgerne Jaap van Lagen (GW IT Racing Team kontaktor Motorsport), der søndag ikke fik point i sin Porsche 911.

I den spændende afsluttende fase, kæmpede Robert Renauer og Dominik Schwager (Tonino Team Herberth) om andenpladsen med Fabian Hamprecht og Nicki Thiim (Prosperia C. Abt Racing), der sluttede på tredjepladsen i en Audi R8.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Sæsonens tredje sejr til van der Linde / Rast var aldrig i fare. Fra starten kørte Rast sig fra tredjepladsen på grid, op til spidsen og var indtil kørerskiftet afskærmet af teamkammerat Thiim fra de bagvedliggende. I anden halvdel af løbet, var betingelserne i regnen meget sværere for van der Linde. Den førende sydafrikaner oplevede et skræmmende øjeblik da et stort stykke af undervognen, røg af mens Audien kørte med tophastighed. Men den manglende karosseridel og de ​​vanskelige forhold med profilløse dæk på den våde bane kunne ikke stoppe den talentfulde kører. Van der Linde lavede en perfekt dobbelt sejr og tog dermed sammen med Rast det fulde antal point med fra Sachsen.

Konkurrenten til titllen, van Lagen, var uheldig: En kontakt i starten af løbet beskadigede bagenden af hans Porsche 911. En nødvendig udskiftning af vingen ved pitstoppet sendte hollænderen ud af pointene. De tredje placerede Claudia Hurtgen og Dominik Baumann (Pixum Team Schubert) sluttede løbet i deres BMW Z4, efter et spin, på sjette pladsen, og er nu 46 point efter forud for finalen, og har kun matematiske chancer for mesterskabstitlen.

"I starten var jeg i stand til at tage føringen foran min holdkammerat Nicki Thiim og jeg kunne uden pres køre afsted ude foran. Ved finalen på Hockenheim om 14 dage blivet det ikke let, men vores point buffer er meget betryggende," sagde den førende René Rast efter løbet. Og hans holdkammerat Kelvin van der Linde tilføjede:
"Det var et meget spændende løb for os. De skiftende vejr havde allerede fået vores puls op. I anden halvdel af løbet var det svært at holde bilen på banen. Der mistede jeg så en del af undervognen, hvilket gjorde det hele endnu vanskeligere."

Robert Renauer

Bag Audien, vandt Robert Renauer andenpladsen. I anden halvdel af løbet var Porsche køreren blandt de hurtigste på banen og arbejdede sig op fra syvende position og frem i feltet, og tog tre omgange før slutningen af ​​løbet andenpladsen fra Audi-duoen Fabian Hamprecht og Nicki Thiim.

Podiet fra søndagens løb

Allerede om 14 dage, starter den store finale i ADAC GT Masters. Fra den 3. til 5. oktober 2014, skal René Rast og Kelvin van der Linde kæmpe med Jaap van Lagen og Christian Engelhart på Hockenheimring om mesterskabet for 2014 sæsonen.