1600 Challenge

Dramatik før sæsonfinalen

17/09/14

Der var masser af dramatik, da Yokohama 1600 Challenge kørte den 6. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet på Padborg Park.
21 biler havde taget turen til den Sønderjyske bane, og i modsætning til sæsonens andre løb, skulle denne weekend afvikles over kun 1 dag – nemlig søndag.

Inden weekenden havde Morten Jespersen en god føring i det generelle mesterskab til Ole Petersen på 2. pladsen og Jonas Lynge på 3. pladsen.

Ole Petersen (97) viste på trods af de 90kg succesballast rigtig god fart. Her foran Morten Jespersen (27-skjult), Tue Nielsen (5) samt resten af feltet.
(Foto: CN Photo)

I Oldboysmesterskabet var Michael Scharstein i front men tæt forfulgt af Carsten Rasmussen, mens Rudi Larsen og Jimmy Bob Søgaard Jensen duellerede om 3. pladsen.

Ole Petersen havde sat sig godt og grundigt på Rookiemesterskabet, og behøvede kun 4 point for at kunne sikre sig titlen før tid. Kampen om 2. pladsen stod mellem Brian Johannesen og Andreas Top Jensen.

Da kørerne vågnede op søndag morgen, var tunge regnskyer trukket ind over banen, så mekanikerne startede dagen ud med at lave regnvejrsopsætning på alle bilerne.

Ole Petersen var hurtigt ude og sætte rigtig hurtige omgangstider, og da de 20 minutters træning var gået, var han klart hurtigste mand, med over 1 sekund ned til Dennis Bannergaard, Andreas Top Jensen og Morten Jespersen på de efterfølgende pladser.

Lars Christensen var tilbage i feltet, men skulle lige vende sig til at køre racerbilen i regnvejr. Det var kun 2. gang at han er ude at køre racerløb i den blå Peugeot 207, så de glatte underlag drillede lidt til at starte med, men han kom hurtigt efter det.

Under træningen var det dog stoppet med at regne, så alle holdene gik og overvejede om der skulle tørvejrsdæk på bilerne til kvalifikationen. Banen tørede dog ikke hurtig nok op, og da der ydermere kom en ny byge kort tid før starten på kvalifikationen, var der med sikkerhed brug for regndæk igen.

Endnu engang satte Ole Petersen en meget hurtig omgangstid, som konkurrenter så kunne gå i gang med at jagte. Mange forsøgte sig, men kom ikke tættere på end lige under et sekund. Manden der kom tættest på var titelkonkurrenten Morten Jespersen, mens manden på 3. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, Jonas Lynge, tog sig af 3. pladsen foran Tue Nielsen og Brian Johannesen.

Mikkel Gregersen var bogstavligt talt flyvende i den gule Honda CRX (23) denne weekend foran Rookie konkurrenten Brian Johannesen (66) – tjek hans venstre forhjul.

Regnen havde holdt en pause efter kvalifikationen, men der var stadig så meget fugt på banen, at regndækkene skulle blive på til heat 1.

Ole Petersen fik en rigtig god start fra Pole Position og fik hurtigt skabt et godt hul til forfølgerne Morten Jespersen og Jonas Lynge, hvilket også var rækkefølgen i mål 13 omgange senere.

Podiet i heat 1 – Ole Petersen foran Morten Jespersen og Jonas Lynge.

Bag dem var der imidlertid rigtig hård kamp og masser af tætte dyster. Søren Lyck var startet som 14’er men allerede på første omgang, var den tidligere Rallycross Danmarksmester helt oppe på 7. pladsen. En plads som han blev ved med at forbedre omgang for omgang. Og da Tue Nielsen og Dennis Bannergaard havde en lille episode, var han ikke sen til at tage chancen og kom forbi begge 2. Dermed var asfaltbanekarriens første top 10 placering i hus – og så endda med en 4. plads! Dermed fik han vist at den lille VW Polo GTI også kunne være med helt fremme, når altid lige flaskede sig, hvilket det ikke altid har gjort for makkerparret.

I Oldboysmesterskabet var Carsten Rasmussen hurtig til at få skabt luft mellem sig selv og manden han jagter i mesterskabet, Michael Scharstein, hvilket holdt helt til mål. Jimmy Bob Søgaard Jensen tog 3. pladsen, mens Lars Christensen tog 4. pladsen. Rudi Larsen var så uheldig at ryge af banen allerede på 2. omgang, og måtte herefter lade bilen sidde fast i sandet resten af løbet.

Søren Lyck var utrolig flot kørende i den sorte VW Polo GTI kaffebil (49) i heat 1. Her foran Mads Hedegaard Frederiksen (44) og Ole Petersen (97).

Ole Petersen kørte Rookiemesterskabet hjem i suveræn stil med den 9. sejr ud af 11 mulige. Nærmeste mand var Andreas Top Jensen, mens Mikkel Gregersen tog 3. pladsen foran Niklas Voetmann, Mads Hedegaard Frederiksen, Brian Johannesen og Andreas Albers.

Niklas Voetmann sluttede heat 1 på 8. pladsen og fik derved Pole Position til løb 2, foran Mikkel Gregersen.

På en stadig fugtig racebane startede Niklas Voetmann heat 2, og lå hurtigt god afstand til forfølgerne, som bl.a. talte Andreas Top Jensen, Morten Jespersen og Jonas Lynge. Gennem løbet havde de 4 en god kamp, men i sidste endte trak Morten Jespersen et lille hul ned til Andreas Top Jensen. Efter 12 omgange krydsede de målstregen med Morten Jespersen i Peugeot 208’eren foran Andreas Top Jensen i Suzuki Swift Sport, med Jonas Lynge i Peugeot 207 og Niklas Voetmann med Suzuki Swift Sport på de efterfølgende pladser.

Jonas Lynge (56) havde en rigtig god weekend med 2 podiepladser plus at han trak fra de nærmeste konkurrenter til 3. pladsen i pointstillingen.

Det lyder forholdsvis udramatisk – men det var langt fra et udramatisk heat for mesterskabskandidanten Ole Petersen. I det tætte første sving kommer han og Morten Jespersen i kontakt med hinanden under nedbremsningen. Dette gjorde at Ole spandt rundt og måtte vente på at hele feltet kom forbi, inden at han kunne sætte jagten ind på de forreste positioner. Efter en fantastisk opkørsel gennem feltet, lykkedes det for ham at køre en generel 5. plads hjem, hvilket må siges at være rigtig flot, når han var allersidste mand i første sving.

Efterfølgende var de 2 kørere en tur ved dommerne, og her viste videooptagelser fra bilerne at der kun havde været meget let kontakt mellem de 2 titelkandidater, og at det var et ganske almindeligt 1. svings uheld, hvor der altid bliver kørt utrolig tæt. Der var ikke noget strafbart at udsætte på nogen af kørerne, så løbsresultatet fik lov til at stå.

Podiet i heat 2 – Morten Jespersen foran Andreas Top Jensen og Jonas Lynge

Andreas Top Jensen tog sæsonens 2. sejr i Rookiemesterskabet foran Niklas Voetmann og Ole Petersen, mens Brian Johannesen, Mikkel Gregersen, Mads Hedegaard Frederiksen og Andreas Albers kom ind på de efterfølgende pladser.

I Oldboysmesterskabet tog Carsten Rasmussen weekendens 2. sejr, igen foran Michael Scharstein og Jimmy Bob Søgaard Jensen.

Morten Jespersen (27) tog sejren i heat 2 – her foran Niklas Voetmann (46), Andreas Top Jensen (84) m.fl.

I det generelle DIF Danmarksmesterskab fik Morten Jespersen udbygget føringen til 29 point ned til Ole Petersen og Jonas Lynge på de efterfølgende pladser. Herefter følger Dennis Bannergaard, Karsten Olsen, Carsten Rasmussen, Brian Johannesen, Andreas Top Jensen, Tue Nielsen og Michael Scharstein.

I Oldboysmesterskabet ligger Carsten Rasmussen og Michael Scharstein nu helt lige, med Rasmussen i føring på antal sejre. Jimmy Bob Søgaard Jensen ligger på 3. pladsen og fik skabt sig et lille forspring til Rudi Larsen. Larsens ville pludselig ikke starte forud for heat 2, og han nåede derfor aldrig på banen, og måtte derfra tage fra Padborg Park helt uden nogen point. Dog ligger han stadig indenfor rækkevidde af 3. pladsen, så meget kan nå at ske til finaleløbet.

Carsten Rasmussen (8), her tæt forfulgt af Mads Hedegaard Frederiksen og Mikkel Gregersen, har nu hentet Michael Scharstein (ses i baggrunden) i Oldboysmesterskabet, hvor de 2 nu ligger med samme pointantal.

Finaleløbet køres den 27.-28. september på FDM Jyllandsringen, hvor der med garanti vil blive kæmpet tæt i alle mesterskaberne – ikke mindst for at få alle medaljerne i de 3 mesterskaber fordelt.