TK RACING overtog føringen

Go Kart
23/07/14

efter 2. afdeling af BSM KARTING CUP 2014
Igen et stort fremmøde til 2. afdeling af BSM Karting Cup 2014 sikrede en masse spændende race, på en dag hvor vejrguderne igen havde skabt optimale forhold for motorsport. 32 mand skulle indledningsvist dyste imod uret, for at blive placeret i henholdsvis A og B finaler.

Manden der efterhånden rutinemæssigt bedst forstod at vride tiendedele ud af sine omgangstider var Søren Kjul, som satte sig på pole position i tiden 55.729. Det var bedste tid med 4/10 ned til andenpladsen, som blev besat af Mads Dormann Frandsen. Vinder af 1. afdelings B-finaler Stefan Carstens satte sig på 3. pladsen i tidstagningen, hvilket var en flot præstation, da Stefan har yderligere 10 naturlige kilo med, end de 90 kilo kørerne bliver vejet op til. Herefter kom de som perler på en snor, hvilket blot er en gentagelse fra første afdelings meget tætte kvalifikation. Tidstagningen bød også på oprejsning til hovedsponsor Brian Madsen, som har meget høje forventninger til sig selv. Dem indfriede han ved at tage bedste tid i Q2, som var nok til en startplads 5 i første A-finale. Anders Jepsen sikrede sig pole position til B finalen.

(Foto: Vandel Gokart)

Starten gik til B-finalerne, som skulle vise sig at blive lidt af en magtdemonstration af Anders Jepsen. Han trak stille og roligt fra feltet og sikrede sig to flotte førstepladser til kontoen. Anders kørte omgangstider som antyder at han også kunne være at finde i en A-finale senere i sæsonen. På de efterfølgende pladser havde Jesper Engelund, Bo Christensen og Dennis Baumann nogle flotte dueller. Også De præsterede super hurtige omgangstider. Efter en andenplads og en tredjeplads blev Jesper Engelund nummer 2 på dagen. Bo Christensen havde samme antal point, hvorefter hurtigste omgang kommer i spil. Her var Jesper Engelund 1/10 bedre end Bo, hvilket altså afgjorde placeringen. Super tæt i toppen af B-finalen. I feltet kæmpede også Stephen Brobak, Jeppe Hansen og Lars Bendix Juhl nogle gode dueller om placeringerne lige uden for top 3.

Bo Christensen fik sig kørt på til en fornem 3. Plads og Jesper Engelund sluttede 2’er. En stærkt kørende Anders Jepsen tog en sikker 1. plads

Den førende i mesterskabet – Søren Kjul – den hurtige lastvognsmekaniker

Når Søren Kjul starter fra pole i A-finalen, så vinder han. Det har været tilfældet tidligere, og denne gang var ingen undtagelse. Skarpt forfulgt af en top tændt Jesper Jyde som tog sig af 2. pladsen. Søren sikrede sig den samlede sejr med en andenplads i finale 2. Jeppe Andersen havde ikke ramt tidtagningen som han havde ønsket, og måtte derfor kæmpe fra udgangspunkt 8. Det gjorde han godt, faktisk rigtig godt! Han sluttede nummer 3 i første finale efter nogle flotte overhalinger, som klæ’r sporten. I anden finale lykkedes det ham at sætte alle andre deltagere på plads og køre først over stregen. De flotte resultater blev belønnet med en samlet andenplads på dagen. Jesper Jyde måtte se sig henvist til en dog flot 3. plads, efter Jeppes avancement. Jesper er efterhånden ved at gøre stærkt krav på en af podiepladserne.

Der var tæt kamp uden for top 3 i A-finalen. Her ses Brian Madsen skarpt forfulgt af forfølgergruppen. Der måtte køre defensivt for at holde placeringen.

På de efterfølgende pladser var der stor kamp om placeringerne. ”Veteranerne” Brian Madsen og Poul Christensen havde en indbyrdes flot kamp, som Brian Madsen i sidste ende trak sig bedst ud af. Mads Dormann Frandsen, Kasper Christensen, Casper Nygaard, Jesper Dalsgaard og Stefan Carstens fightede om de efterfølgende placeringer. I anden finale blev kampene til tider kørt lidt for hårdt, hvilket løbsledelsen har noteret sig i evalueringen, og kommer til at skærpe opmærksomheden omkring i næste afdeling.

Jesper Jyde fandt formen og blev 3’er, Jeppe som 2’er og Søren den urørlige på 1. pladsen