Go Kart

Tredobbelt sejr til RS Competition i Vojens

Go Kart
24/04/14

Blot en uge efter dette års Rotax Max Challenge mesterskab løb af stablen, stod Vojens gokartbane i den forgangne weekend for afviklingen af anden afdeling. Særligt i Rotax Mini og DD2 klassen var kørere fra nær og fjern mødt talstærkt op og sørgede for spændende race. RS dominansen hos mini kørerne var denne gang altoverskyggende, og de mange timers træning og forberedelse bar endelig frugt.

Frederik Vesti i Rotax Junior tog revanche fra Barmosen, og viste for alvor sit talent ved at vinde alt, hvad der kunne vindes – og dette med stort forspring. Hos teamets anden Junior kører, Mathias Lund, var der også fremgang, og i tidtagningen lykkes det ham med en femteplads at kvalificere sig til Super Pole. Her blev det til en 8. plads, som i finalen blev vekslet til en 10. plads. En positiv udvikling, der uden tvivl vil fortsætte i løbet af sæsonen.

De fire Rotax Mini kørere på podiet

Også i Rotax Mini var Frederik Vesti denne gang på listen over deltagere, men her fik han skarp konkurrence fra teamkollegaerne Mikkel Tygesen, Malthe Jakobsen og Magnus Kriklywi. Teamets øvrige mini kørere, Christoffer Christensen og Noah Sørensen var også flot kørende, og placerede sig i tidtagningen som nummer 8 og 15 blandt de 25 deltagere. Mikkel og Malthe blev nummer 2 og 6, mens Vesti tog den sidste plads i top 5. For Christoffer og Vesti slap heldet op i andet kvalifikationsheat, og mens Vesti slap med en defekt kæde, gik det hårdt ud over Christoffer, som måtte udgå med adskillige beskadigede dele på karten. Mikkel Tygesen vandt begge kvalifikationsheat, og sikrede sig dermed et perfekt udgangspunkt til prefinalen. Her blev det imidlertid Malthe, der klarede sig bedst og kvitterede med sæsonens første sejr. Lige efter ham fulgte Mikkel og Vesti på anden- og tredjepladsen, mens Kriklywi sluttede som 5er. Til finalen kom Vesti bedst fra start og fik sig hurtigt et solidt forspring. Tygesen satte dog hurtigt jagten ind på Vesti og havde i løbet af de sidste omgange lukket hullet og kørt finalens hurtigste tid. Uheldigvis kom en overlapper imellem, og kampen mellem de to garvede RS chauffører blev ikke aktuel. Vesti løb med sejren, mens Mikkel sluttede som 2er med Malthe bag sig på tredjepladsen. Kriklywi tog sig af fjerdepladsen, hvilket må siges at være et fantastisk comeback efter 12 ugers pause med et brækket ben. Christoffer og Noah sluttede henholdsvis som nummer 11 og 19.

For Jannie Johansen blev det en hård sæsonopstart med et vedvarende teknisk problem i lørdagens DD2 løb. En god start til finalen med en placering som nummer 5 blandt de 21 DD2 deltagere skabte positive forhåbninger om at fejlen var fundet, men speeden var imidlertid kortvarig, og efter få omgange tabte motoren igen effekt, og Jannie måtte tage til takke med en 11. plads.

Bedre gik det i Rotax Super Senior, hvor Jannie sammen med Martin Henckel Mortensen og Philip Vollstedt i løbet af træningerne hurtigt skulle vise sig at være en klasse for sig selv. Dette blev bekræftet i tidtagningen, hvor Martin sørgede for Pole Position til første heat. Dernæst fulgte Jannie og Philip på anden- og tredjepladsen. Første indledende heat tog Jannie sig af, mens Martin i prefinalen og finalen sikrede sig sin anden RMC sejr i træk. Philip kom i klemme hos løbslederen og pådrog sig to advarsler og et sort flag med tilhørende strafsekunder. Derfor blev det desværre ikke til en velfortjent 3. plads, men kun til en 6. plads.

Martin Henckel Mortensen, Philip Vollstedt og Jannie Johansen i front

Næste RMC afdeling køres på Roskilde gokartbane, hvor teamet senest i 2009 var på besøg og vandt Junior med Niklas Dall Knudsen og Senior med Mikkel Mansa. Det bliver spændende at komme tilbage til en meget interessant og køreteknisk bane med masser af udfordrende svingkombinationer.