Rally

Ib Kragh blev vinder af AutoPartner Ans Kro Rally GP

Rally
21/04/14

En ny kører kunne langfredag føje sit navn til listen over vindere af AutoPartner Ans Kro Rally GP – det traditionsrige rallysprint, som Randers Auto Sport og Kjellerup og Omegns Motorklub for 12. år i træk afviklede i Kongensbro mellem Viborg og Århus.

Men vinderen af årets løb var kun ny på vinderlisten, for det var en erfaren herre, som vandt. Sejren gik nemlig til den firdobbelte Danmarksmester i rally, Ib Kragh, Juelsminde.

”Det er dejligt endeligt at vinde løbet,” siger Ib Kragh, der i finalen var i direkte konkurrence med Christian Jensen, Ans, der seks gange tidligere har stået som sejrherre i løbet.

Ib Kragh kunne sammen med Mie Petersen tage sejren i årets AutoPartner Ans Kro Rally GP
(Foto: Jan KaiserMorten Alstrup)

”Det har jo alle dage været Christians hjemmebane, og han har ført været svær at slå, men i år lykkedes det.”

Det var såvel i den ordinære konkurrence som i den afsluttende finale, at Ib Kragh strøg til tops. I blot et af de fire indledende heats, som indgik i den ordinære konkurrence, var han hurtigst, men her var hans forspring til gengæld så stort, at det kunne kompensere for de meget marginale nederlag, som han måtte indkassere i de to sidste af de indledende heats.

I finalerunden fik Ib Kragh og Christian Jensen arbejdet sig frem gennem ottendedels-, kvart- og semifinalerne til finalen, hvor parret også skulle dyste med Kenneth Kolbe, Slagelse, og Carsten Jensen, Holstebro, om fordelingen af de sidste fire pladser.

Christian Jensen røg i finalen med en semifinaletid på 3.16,858, mens Ib Kragh var blevet noteret for 3.17,371, men i finalen gik det endnu hurtigere, og her blev dagens bedste tider noteret. I sin splinternye Peugeot 208 T16 kørte Christian Jensen 3.14,438, men den tid blev overgået af Ib Kragh, som kunne vinde med 3.12,870. Og bronzekampen var om noget endnu tættere. Carsten Jensen vandt her med små seks tiendedeles forspring til Kenneth Kolbe.