Succesen fortsætter i det Sønderjyske

14/09/13

Man kan roligt sige at Tue Nielsen virkelig har fået fat på i Yokohama 1600 Challenge.
Sidste weekend stod den på Padborg Super Prix på Padborg Park, og her var den sølv og blå Citroen Saxo VTS godt med fremme endnu engang.

Ved seneste løb på FDM Jyllandsringen blev det til 2 podiepladser, men også sidste gang at klassen besøgte Padborg Park, lå Tue og kæmpede med omkring podiepladserne inden gearkassen satte en stopper for den drøm.

Forud for weekenden indtog køreren fra Kjellerup 12. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, efter at have taget et stort spring op i tabellen med sucessen til Grand Prix Danmark.

(Foto: Denner Photo)

Løbet på Padborg Park blev en meget kompakt affære. Hele weekendens program var blevet skubbet sammen til kun at ligge om søndagen. Så der var travlt lige fra morgenstunden med træningen.

Klokken 10.00 trillede bilerne på asfalten til træningen. Her blev det til en rolig start for Tue, hvor han lå ud med at sætte 9. bedste tid. Så der var lidt at få arbejdet på inden tidstagningen 1 time senere.

Småændringerne gjorde straks udslag på tiderne. Allerede på 3. omgang i kvalifikationen satte Tue Nielsen bedste tid af alle kørere! Faktisk var tiden så god at kun 1 kører kunne overgå ham, og derved var startpladsen i 1. række hjemme.

Søndag eftermiddag 14.20 var det tid til heat 1. Det blev til en ok start for den lille Saxo med nummer 5 på siden, og Tue kunne ligge pres på den førende. Midt i heatet begyndte bilen dog at føles mærkelig under nedbremsningerne, hvilket bl.a. gav nogle lidt spændende oplevelser for enden af langsiden. Det gjorde at manden på 3.pladsen kunne gå forbi forholdsvis ubesværet, mens det bare gjalt om at få bilen til at holde til mål. Heldigvis var 4. pladsen så langt væk at der stadig var et forspring på næsten 3 sekunder, da Tue kørte over målstregen. Teamet kunne efterfølgende konstatere at den ene bremseskive på bilen var flækket, så det var ikke så mærkeligt at den opførte sig specielt under nedbremsningerne!

”Jeg fik ikke så god en start, men jeg kunne holde 2. pladsen, og presse Lupoen på førstepladsen i starten af løbet, ind til jeg fik problemer med bremserne, ” udtalte Tue efter heat 1.

”Jeg skulle bremse tidligere og tidligere for hver omgang vi kørte, og til sidst kunne jeg næsten ikke få stoppet bilen for enden af langsiden. Så det blev til en meget tilfredsstillende 3. plads, ”

Der var under 1 times pause mellem de 2 heats, så der skulle arbejdes hurtigt for at få bremserne skiftet på bilen. Men alligevel kunne han nå at køre til opligningen i god tid, inden at bilerne skulle på banen.

Fra 7. startposition skød Tue hurtigt frem og havde kæmpet sig op på 5. pladsen allerede inden 1. omgang var afsluttet. Herefter blev det til en intens kamp omkring 4. pladsen med hele 5 forskellige kørere. En ekstra faktor midt i løbet, skulle blive den småregn som var startet kort før heat 2, valgt at blive lidt kraftigere i nogle omgange, inden at det stilnede af igen. Heldigvis var regnen ikke den store udfordring for Saxo’en, og på 10. omgang lykkedes det endelig at komme forbi, og herefter han forsvare 4. pladsen i mål, og derved endnu flere gode point på kontoen i mesterskabet.

3. pladsen var ikke langt væk i heat 2

”Andet heat gik også godt, jeg lå og kæmpede med Steffen Pedersen om 3. pladsen det meste af løbet,” sagde en glad kører efter heat 2.

”Jeg var oppe på siden af ham flere gange, men kunne ikke gøre en overhaling færdig, så jeg måtte tage til takke med 4. pladsen.”

Med i alt 39 point til kontoen rykkede Tue Nielsen op fra 12. pladsen til 8. pladsen i det generelle Yokohama 1600 Challenge mesterskab. Og den endda selvom han ikke kørte sæsonens første weekend samt måtte udgå fra et løb tidligere på sæsonen. Så med 118 potentielle point at køre om endnu, er der stadig gode muligheder for at komme i top 5 af mesterskabet. Især når man tager i betraktning, at bilen havde 50kg succesballast med på Padborg Park, og skal medbringe det samme til næste løb på FDM Jyllandsringen.

Den næste afdeling af Yokohama 1600 Challenge mesterskabet køres den 28.-29. september på den Midtjyske bane.