1600 Challenge

Omotorsport tilbage på gruset

01/09/13

Karsten Olsen og Omotorsport havde en blandet weekend til Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.
Efter den 2 måneder lange sommerferie, kriblede det voldsomt i speederfoden, for at komme ud på banen igen.

Køreren fra Låsby kan roligt betegne banen i Resenbro som hjemmebane, da der kun er ca. 15 minutters kørsel fra lænestolen til startgridden.

Ved seneste løb på Padborg Park blev det til to top 6 placeringer, men også første møde med FDM Jyllandsringen for 2 måneder siden, havde allerede kastet et top 5 resultat fra sig.

Ydermere indtog Karsten førstepladsen i Rookiemesterskabet, som er til de kørere, der debuterer i asfaltbanesporten.

Teamet var derfor meget fortrøstningsfuldt, da de trillede ud til træningen fredag eftermiddag.

Karsten Olsen
(Foto: Denner Photo)

”Vi havde i mit lille team glædet os rigtig meget til at vende tilbage til jyllandsringen, hvor det for første gang i sæsonen ikke var en uprøvet bane, ” udtalte Karsten.

”Vi havde nu mulighed for at analyseret data fra sidste løb på jyllandsringen og kunne med nogle få ændringer nu kører tider som kunne være med helt fremme i feltet, der hvor gassen brænder.”

På 8. omgang i træningen satte han personligt hurtigste omgang i den militær-grønne Peuget 207 med nummer 9 på siden. Det rakte til 10. bedste tid generelt, så der var lidt arbejde til mekanikerne, i at finde den manglende tid inden kvalifikationen lørdag morgen.

Det viste sig hurtigt at de havde skruet den helt rigtige vej på bilen. Over 1 sekund blev klippet af fredagstiden, og 8. startplads kunne indtages til lørdagens første heat.

Det blev til en fantastisk start, og da der var hård kamp forrest i feltet, lykkedes det Karsten Olsen at indtage 6. pladsen allerede efter første omgang – og omgangen senere endda 5. pladsen. Herefter begyndte nogle af de udsættere som tidligere har plaget bilen, at komme tilbage. Det betød at han faldt stille og roligt tilbage igen. Heldigvis blev faldet stoppet ved den meget vigtige 8. plads som gav Pole Position til søndagens løb. Samtidig blev det til en 2. plads i Rookieklassementet, og da nummer 2 i det mesterskab, samtidig udgik, var det rigtig gode point der kom på kontoen.

Der bliver kørt helt til grænsen – nogle gange er der endda luft under hjulene...

Søndag eftermiddag skulle heat 2 køres med bil nummer 9 på 1. startplads.
Det blev til en rigtig god start, hvor det lykkedes køreren fra Låsby at holde føringen i 2 omgange, inden at han desværre måtte afgive føringen på 3. omgang. Udsætterne begyndte langsomt at vende tilbage, så omgangstiderne og positionen var ikke længere så god læsning på resultatskærmene i pitten.

På 10. omgang fik Karsten måske bremset en anelse for set, men det kombineret med en bremsepedal der næsten gik i bund, betød en ufrivillig afslutning på løbet midt i ellers så tidligere hjemmevante omgivelser – en ordentlig støvsky. Uheldigvis er gruset i FDM Jyllandsringen’s sandkasser ikke så kørefast som gruset på en rallycross bane, så bilen sad uhjælpelig fast, og en slukøret kører måtte forlade bilen fra en ellers flot 6. plads.

”Efter heat 1 skulle der for alvor arbejdes i pitten for at løse vores problem, men vi fandt desværre ingen fejl, hvilket naturligvis var utrolig fustrende, da bilen kørte fantastisk når den ellers kørte,” opsummere køreren søndag eftermiddag.
”Men med pole position søndag foran 15.000 tilskurer var det jo bare at få det bedste ud af det og nyde den oplevelse. Men det var nu ubeskriveligt irriterende at sidde i en racerbil, hvor der var så utrolig meget fart, balance og overskud, og så ikke kunne få lov at vise det.
Men vi lover at have løst problemet inden næste løb.”

I føring af heat 2 – mens bilen stadig kørte uden udsættere

I det generelle DIF Danmarksmesterskab kostede afslutningen af heat 2 dyrt, hvor Karsten faldt tilbage på 7. pladsen. Føringen i Rookiemesterskabet blev dog forsvaret og endda udbygget, da den største konkurrent i det mesterskab udgik i heat 2, mens Karsten havde gennemført omgange nok til stadig at blive klassificeret.

Derfor går han næste løb i møde med et forspring på hele 18 point i Rookiemesterskabet – men samtidig kun 9 point op til 5. pladsen i det generelle mesterskab.

Så der er masser at køre for, når Omotorsport sætter kursen mod Padborg Park 7.-8. september til den 5. afdeling af Yokohama 1600 Challenge.