Pokalhøst ved RMC i Vojens

Rotax
28/09/12

Weekendens andensidste afdeling af Rotax Max Challenge/DM på RS Competitions hjemmebane i Vojens, fik en voldsom begyndelse, da rigtig meget regnvejr til fredagens forberedende træning gjorde, at kørerne i et par timer måtte indstille al kørsel.

I løbet af natten til lørdag holdt regnen op, og til gengæld bød lørdag og søndag på solskin og næsten skyfri himmel. Teamet fik en succesfuld afslutning på løbet med sejr i Rotax Mini, Junior og Senior, mens det blev til anden og tredje pladsen i DD2.

Rotax Mini kørte som den eneste klasse to afsluttede løb med separat tidtagning, prefinale og finale. Casper Røes og Frederik Vesti var hele weekenden sammen med Jonas Nielsen dominerende, og kampene om placeringerne var intense og spændende. I lørdagen DM finale trak Casper Røes det længste strå ved på sidste omgang at lægge sig i føring, som holdt hele vejen til det ternede flag. Frederik Vesti fulgte på andenpladsen. I søndagens finale så det længe ud til at blive samme resultat, men Jonas Nielsen havde fart på og tog sig af sejren, mens Frederik igen endte som 2er og Casper som 3er.

I Junior klassen var de fire RSC kørere flyvende og markerede sig i den grad i toppen. Efter tidtagningen var Kristian Thorsen og Jan Jønck de eneste, der formåede at køre under 61 sekunder. Hjalte Hellenberg og Thor Christensen kvalificerede sig som nummer 5 og 9. I de indledende heat dominerede de fire Junior kørere fortsat og i søndagens sidste heat inden prefinalen indtog Jan, Hjalte og Kristian de tre forreste pladser. Thor måtte desværre efter et sammenstød på banen, der blev dømt til sort flag, se sig udelukket for resten af weekenden. Forinden havde han i lørdagens finale 1 sammen med Kristian Thorsen sikret sig vigtige DM points, da de tog sig af første- og andenpladsen. Finalen blev en gentagelse af det indledende heat, og Kristian Thorsen kvitterede med hurtigste omgangstid. I finalen lå Jan i spidsen indtil sidste omgang, hvor han måtte se sig passeret af Hjalte, der dermed kørte sig til sin anden sejr i Rotax Junior klassen. Kristians omgangstider kom først midt i heatet, hvorfor han ikke fik chancen for at blande sig i kampen om de to første placeringer. Fantastisk indsats og kørsel af RSC juniorerne.

I Senior gruppen var Martin Høgh denne gang erstattet af et nyt ansigt i rækkerne, Martin Henckel Mortensen, fra Danmarks U18 landshold. Bedst efter tidtagningen var Casper Bonne Petersen som nummer 2. Derefter fulgte Jannie Johansen, Alexander Lauritzen og Christian Rahbek som henholdsvis 2, 8 og 10. Efter de indledende kvalifikationsheat var pladserne byttet lidt rundt, og Jannie kunne nu starte prefinalen på forreste startrække som nummer 2. Casper havde byttet sin andenplads ud med en 4. plads, mens Christian var rykket op som 6er med Alexander lige bag sig som nummer 7.
Prefinalen blev en spændende af slagsen, hvor der lige indtil sidste omgang var mange placeringsskift. Jannie placerede sig igen som nummer 2, mens Alexander avancerede til 5. pladsen. Finalen blev en gyser, da Jannie midt i heatet lagde sig i føring med Alexander lige bag sig. Efter kun få omgange i føring mistede hendes motor kraft, men Alexander viste sig som en rigtig teamkører og skubbede hende et par omgange, så de sammen kunne udbygge et hul til de næste og køre over stregen som nummer 1 og 2 – med Alexander som vinder og Jannie som nummer 2. Casper Bonne og Christian Rahbek sluttede løbet som nummer 6 og 12. Martin Mortensen kørte sig efter en udgået i tidtagningen frem til 5. pladsen i finalen.

Med Martin Høghs debut i DD2 klassen har RS Competition nu tre kørere i klassen, og efter tidtagningen var alle inden for top 6 med Nicolai Kristensen som 3er og brødreparret Christian og Martin Høgh som 5er og 6er. Til lørdagens finale 1 kom Nicolai og Christian stærkt og tog sig af første- og andenpladsen med tre sekunder ned til køreren på tredjepladsen. Martin måtte i sin første DD2 finale udgå med en defekt bremse. Til søndagens prefinale og finale var Nicolai og Christian nummer 2 og 3, mens Martin placerede sig som nummer 9. Finaleresultatet ændrede sig for Nicolai og Christians tilfælde ikke, men Martin i mål som nummer 5 og placerede sig dermed også i pokalrækkerne. Desværre blev han udelukket pga. af en teknisk defekt.

Sæson 2012 lakker nu mod enden, og afgørelsen i mesterskaberne finder sted i første oktoberweekend på den snart meget besøgte bane i Ikast. RS Competition er optimistisk og går efter guldet i alle klasser, hvor mesterskabstitlen stadig er inden for rækkevidde. Lige nu fører teamet i Rotax Mini DM, Rotax Junior RMC, Rotax Senior DM, Rotax DD2 DM. Det bliver derfor meget spændende at se, om alle mesterskaber kommer i huset om 14 dage.