Historisk motorsport

Første historiske titel afgjort på FDM Jyllandsringen

Historisk
03/09/12

Næstsidste runde af mesterskaberne for historiske biler afviklet på Silkeborg-banen
Første september-weekend på FDM Jyllandsringen bar titlen Historisk Weekend, og på racerbanen ved Silkeborg blev den næstsidste runde af de nationale mesterskaber indenfor den historiske bilsport afviklet. Og i en af de mange klasser fandt man faktisk den første af årets mange mestre.

Det var i klassen for de mindste biler op til 1300 cm3 fra perioden frem til 1971, at det skete. Her sikrede Flemming Jørgensen, Ringsted, i sin Austin Mini Cooper sig en sejr i det første af de to løb, og selv om han i det andet måtte se sig passeret af Jan Jensen, Køge, så var placeringerne tilstrækkelige til, at han nu ikke længere kan indhentes i pointtabellen.

Flemming Jørgensen sikrede sig tilstrækkeligt med point på FDM Jyllandsringen til at tage titlen i 1971-klassen op til 1300 cm3

Mens Flemming Jørgensen kørte i en bil, der var dekoreret som en tro kopi af den bil, Erik Høyer godt 40 år tidligere havde vundet titler med på banen, så var der dog et af fortidens topnavne, der var til start på banen – og som gav gas.

Jens Nykjær, Tappernøje, er i dag måske mest kendt som far til WTCC- og STCC-stjernen Michel Nykjær, Næstved, men tilbage i 70erne, 80erne og 90erne kørte han selv race og vandt flere DM-titler blandt andet bag rattet af Porscher. Hans sidste start på FDM Jyllandsringen var i 1998, men ved Historisk Weekend var han tilbage, og her kørte han en Porsche 911 RSR, som han har brugt de seneste par år på at bygge og gøre klar til race. Og at den gamle mester stadig kunne give gas, viste han dels med en pole position, dels med hurtigste omgang og en andenplads efter Tommy Kjehr, København, som i løbene var bedste mand i sin Ford Escort.

Efter 14 års fravær vendte Jens Nykjær tilbage til banesporten – og var konkurrencedygtig i den Porsche 911 RSR, han har opbygget

I klassen for 1971-bilerne over 1300 cm3 vandt Mads Leth Sørensen, Sæby, første løb foran Jan Heiselberg, Esbjerg, mens vestjyden kunne tage sejren i det andet. Med til forklaringen her er dog også, at Mads Leth Sørensens Datsun 240Z gik i stykker på selve startstregen til dette løb, men heldigvis blev han ikke påkørt af de konkurrenter, som startede bag ham!

I de to løb for bilerne i 1965-klassen sluttede trioen Lars Bondesson, Sverige, Roar Eriksen, Hørsholm, og Bent Thøgersen, Grenå, på de tre første pladser, og her var resultatet nok mest imponerende for sidstnævnte. I første tidtagning ødelagde han motoren. I den anden tidtagning gik der hul på oliesystemet, så det var fra startplaceringer som henholdsvis nummer 21 og ni, at han kørte sig frem til tredjepladserne og dermed forsvarede sin mesterskabsføring.