Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
 Forside
 Nyheder
 Kalender
 Deltagere
 Artikler
 Galleri
 Stillinger
 Tv-guide
Kør selv ferie - Se din specialpris her
 Søg
 Quiz
Tilføj denne side til dine favoritter
e-mail til
motorsporten.dk
Link til
Motorsporten.dk
Google+
rss-feed

Special Saloon

Overraskende godt Grand Prix for Michael Carlsen

Special Saloon 
29/08/12 

For første og eneste gang i denne sæson kørte Michael Carlsen i forgangne weekend race på en dansk racerbane. Det skete i den Peugeot RCZ, han i år deltager med i udvalgte franske løb. I udlandet kører alle deltagerne i identiske biler, men til Grand Prixet befandt fynboen sig i et felt af Special Saloon Cars, hvor mange af konkurrenterne sad bag rattet af biler med det dobbelte antal hestekræfter. Han havde derfor ikke forventet at komme hjem med en pokal for en generel tredjeplads, men den gjorde han.
 

”Hvis man havde sagt til mig inden løbet, at jeg ville blive nummer tre i et løb, så havde jeg ikke troet på det,” siger Michael Carlsen. En medvirkende forklaring til tredjepladsen i et felt bestående af 21 biler var det regnvejr, som prægede ikke bare flere af løbene på FDM Jyllandsringen, men også den indledende træning, hvor han for første gang skulle køre i sin Peugeot RCZ på banen.

”Da jeg kom ind efter den første træning og fik at vide, at jeg var næst-hurtigst af alle, troede jeg, at det var løgn,” siger han. ”Det første løb var vådt, og der blev jeg treer, og var det blevet ved med at regne i det andet heat, så kunne jeg godt have holdt den position. Men det tørrede op og så kom problemerne.”

”På forhånd havde jeg sagt til mig selv, at det ville være fint at blive blandt de ti bedste, men jeg blev nummer 3, 7 og 8 i de tre løb, og der var ikke rigtigt nogen af de standardbaserede biler foran os, så det var rigtigt fint.”


Michael Carlsen kæmpede mod heftigere biler og slog de fleste af dem

Michael Carlsen var i Special Saloon Car-klassen oppe imod dels Porscher og BMW’er med godt det dobbelte antal hestekræfter, dels et par prototyper, der er specialbyggede til motorsport.

”Jeg kunne godt have håbet på, at jeg kunne have kørt lidt stærkere, men 250 hestekræfter rækker jo ikke i forhold til det, de andre kører med,” siger Michael Carlsen. ”Den var klart hurtigere i svingene end mange andre konkurrenter, for den styrer godt, men jeg manglede jo noget, når jeg kørte ligeud.”

Udover at komme på podiet fik racerkøreren fra Vissenbjerg også lejlighed til at prøve noget andet, han ikke har oplevet i år.

”Jeg har ikke før prøvet at køre i regnvejr med bilen, men RCZ’eren viste, at den også godt kunne gøre det,” siger han. ”Bilen opfører sig meget neutralt, men den er svær at dosere med bagenden. Når bagenden slipper, så slipper den, men det gør den også i tørvejr. Man skal virkelig være over den. Men jeg er fuldt ud tilfreds med min weekend.”

Næste gang Michael Carlsen skal i aktion, bliver i den sidste weekend af september, hvor han skal køre på den legendariske Le Mans-bane.

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
 • Michael Carlsen
 • Jyllandsringen
 • 12/08/26 - Jyllandsringen - Special Saloon
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  Besøg f1.motorsport.dk - F1 resultater og statistik
  Besøg FormulaRenault.dk
  Besøg spiderracing.dk
  Besøg RallyPortalen.dk
  Besøg os på Facebook
  Læs mere om:
   Formel 1
   DTC
   Supertourisme
   Yokohama
  SuperCup
   Yokohama 1600
   Formel Ford
   Legend Cup
   Citroen DS3 Cup
   Special Saloon
   Syver Race Cup
   Danish Endurance
  Championship
   Historisk
   Dansk Drifting
  Serie
   Go Kart
   Endurance
   Int. Formel racing
   Int. Touringcar
   STCC
   WTCC
   DTM
   Clio Cup
   Sportscar racing
   Le Mans
   US Racing
   Drag Racing
   Rally
   Rallycross
   MC sport
   Tidligere klasser
   Kører- & baneinfo
   Diverse
   Bil nyt
    Anmeldelser
   Info
   Job & handel

   
     
   
   
   
  Kør selv ferie - Se din specialpris her