Superbike - DK

Dobbeltsejr til Steven Tirsgaard

12/05/12

- samt forbedring af banekorden på Padborg Park
Martin Speed of Light`s 2 kørere brødrene Steven Tirsgaard og Simon Tirsgaard deltog i den forgangne weekend i 2. og 3. løb i DM Super Bike på Padborg Park. Steven Tirsgaard vandt begge løb samt forbedrede banerekorden på Padborg Park til 59:420 sekunder. Simon Tirsgaard udgik i det første løb efter et mindre styrt i det første sving efter starten, mens han indtog 4. pladsen i andet løb

Steven Tirsgaard havde pole til begge løb, og efter indtagelse af 2. pladsen gennem de første 2 - 3 omgange indtog han førstepladsen, der blev holdt til mål med et forspring på 4 – 6 sekunder ned til nummer 2. De 2 sejre blev kørt hjem på en meget overbevisende måde i hans utroligt flotte kørestil på Honda Fireblade maskinen – det ser meget let ud med den store hastighed rundt på banen. Undervejs forbedrede han endnu engang hans egen gamle banerekord, der nu lyder på 59:420 sekunder for 1 omgang.

Steven Tirsgaard
(Foto: fototom.dk)

Simon Tirsgaard indtog 2. pladsen efter tidtagningen til start i begge løb. I det første løb kom Simon fint fra start ned til det første sving, hvor han ved udgangen af svinget kurede rundt med bagenden af motorcyklen, hvorefter løbet af slut for hans vedkommende med et brækket styr i højre side.

I løbet søndag eftermiddag faldt han lidt tilbage i starten, men kæmpede sig tilbage forbi Allan Christiansen og Ulrik Nielsen, men på 2. sidste omgang tabte han placeringerne til dem igen i forbindelse med overlapning af 1 kører med en omgang. Det lykkedes ikke at tilbageerobre 2. pladsen, men i forsøget kørte han anden hurtigste tid på banen med 59:564 kun overgået af Steven.

Simon Tirsgaard

I det andet løb søndag var hele 6 kørere under det magiske minut på Padborg Park, og afstanden mellem nr. 2 og 6 var sølle 3 sekunder, og der var mange overhalinger mellem de 5 kørere til stor fornøjelse for publikum – utroligt flot race.

Simon Tirsgaard udtalte efter DM løbene på Padborg Park: ”Jeg havde sat næsen op efter podieplacering på Padborg Park, men sådan skulle det ikke gå, men jeg lærte utroligt meget både af mit styrt og kampen om pladserne fra nr. 2 til 6 i det andet løb. Det kan jeg sagtens bruge i mine bestræbelser på at komme i top 3. Jeg er naturligt også tilfreds med, at køre næsthurtigste tid på banen efter Steven, ”slutter Simon.

Steven Tirsgaard sagde efter søndagens 2 løb på Padborg Park: ” Jeg havde forud for de 2 løb håbet på sejre, og forhåbningerne blev til fulde indfriet. Starten på begge løb var lidt afventende, idet jeg først skulle køre noget varme i dækkene, således der var fuldt greb i banen, hvorefter omgangstiderne blev sænket til et godt stykke under det magiske minut, og der kunne skabes afstand til konkurrenterne. Hondaen kørte helt perfekt med noget super affjedring fra K-Tech,” slutter Steven.

Steven fører nu DM Super Bike med maksimum point 75.