Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
 Forside
 Nyheder
 Kalender
 Deltagere
 Artikler
 Galleri
 Stillinger
 Tv-guide
Kør selv ferie - Se din specialpris her
 Søg
 Quiz
Tilføj denne side til dine favoritter
e-mail til
motorsporten.dk
Link til
Motorsporten.dk
Google+
rss-feed

Legend Cup

Danmarksmester skifter til OK Legend Car Cuppen

Legend Cup 
17/04/12 

Lasse Rolighed går ned i skala, men op i konkurrence i Danmarks sjoveste klasse. OK Legend Car Cuppen har i de seneste år været Danmarks hurtigst voksende klasse på de danske asfaltbaner. Klassen har tiltrukket mange nye udøvere til bilsporten, men på det seneste er også en række stærke profiler kommet til. Jason Watt, Herlev, er således med blandt de startende i år, men nu har en Danmarksmester også meldt sin ankomst. Det er Lasse Rolighed, Århus, der sidste år tog DM-guldet i Yokohama 2000 Cuppen.
 

”Deltagelsen i gruppe N var jo dalende, så der skulle ske noget nyt. I Legend Car-klassen er der mange flere at køre imod, og så er den klasse for opadgående. Den er sjov for publikum at kikke på, og så synes sponsorerne også, den er interessant, så det er baggrunden for mit valg,” siger Lasse Rolighed.


Lasse Rolighed har skiftet sin DM-vindende Peugeot ud med en langt mindre Legend Car
(Foto: Morten Alstrup)

Århusianeren har de seneste år siddet bag rattet af en Peugeot 307 med forhjulstræk, men nu skal han klemme sin krop ned i en Legend Car-racer, der er en fem ottendedeles kopi af de bilmodeller, Ford og Chevrolet producerede i trediverne. Foreløbig er det blevet til to testdage med bilen.

”Der er meget, man skal vænne sig til,” indrømmer Lasse Rolighed. ”Baghjulstrækket skal jeg vænne mig til, og så skal jeg vænne mig til, at den ikke rigtigt kan styre eller bremse. Det er der, de største udfordringer er i forhold til min gamle bil, men så skal jeg selvfølgelig også lære en ny bil at kende rent opsætningsmæssigt. Der er masser at stille på, men det gode er, at det er nemt at komme til i forhold til det, vi har været vant til.”

OK Legend Car Cuppen skydes i gang med Padborg Open på Padborg Park i den anden weekend af maj, og her ventes et felt på hen ved 30 startende i de tre løb, der skal køres.

”Jeg tror, at konkurrencen bliver god og hård. Der er nogle gode kørere med som Jason Watt, og det skal blive spændende at se, hvad han kan,” siger Lasse Rolighed. ”Jeg håber, at jeg i min første sæson kan være med i top 5. I hvert fald hen ad sæsonen, og det er målet for i år.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Lasse Rolighed Petersen
 •    Besøg f1.motorsport.dk - F1 resultater og statistik
  Besøg FormulaRenault.dk
  Besøg spiderracing.dk
  Besøg RallyPortalen.dk
  Besøg os på Facebook
   Formel 1
   DTC
   Supertourisme
   Yokohama
  SuperCup
   Yokohama 1600
   Formel Ford
   Legend Cup
   Citroen DS3 Cup
   Special Saloon
   Syver Race Cup
   Danish Endurance
  Championship
   Historisk
   Dansk Drifting
  Serie
   Go Kart
   Endurance
   Int. Formel racing
   Int. Touringcar
   STCC
   WTCC
   DTM
   Clio Cup
   Sportscar racing
   Le Mans
   US Racing
   Drag Racing
   Rally
   Rallycross
   MC sport
   Tidligere klasser
   Kører- & baneinfo
   Diverse
   Bil nyt
    Anmeldelser
   Info
   Job & handel

   
     
   
   
   
  Kør selv ferie - Se din specialpris her