12 Hours

Sally Racing skriver historie i Ungarn

12 Hours
23/05/11

Efter at have sikret sig pole position i klasse A2 til Creventic's 12-timers løb på Hungaroring i Ungarn, var Sally Racing teamet og deres fire kørere - Martin Sally Pedersen, Peter Obel, Andreas Schrøder og Martin Gøtsche - forsigtige optimister forud for løbet.
Lige fra starten af løbet var de fire Sally Racing kørere med helt fremme i klassementet, og viste at de havde både viljen og speeden til noget stort denne weekend i deres Renault Sport Clio III racer.

"Martin Sally Pedersen startede løbet, og fastholdt vores første plads i klassen med rigtig gode stabile tider, derefter havde vi et perfekt pitstop, hvor Martin Gøtsche kom i bilen, og han er ved og vende sig til banen. Kører gode stabile tider" - oplyste teammanager Kim Nielsen efter et par timers kørsel.

Efter endnu et helt perfekt pitstop, kom Andreas Schrøder i bilen, men kører nogle noget langsommere tider, i en times tid, så teamet rykker ned på anden pladsen.
De bliver enig om og kalde ham ind for og bytte med Peter Obel, som finder ud af at der er noget i vejen med det ene fordæk, det er grunden de langsomme tider.
Peter Obel har nu noget og jagte - Sally Racing er cirka to omgange efter nummer et i klassen.

På dette tidspunkt er der dog stadig over halvdelen af løbet tilbage!

Efter et forrygende stint af Peter Obel, med helt stabile tider (lige efter bogen) er Sally Racing igen kommet på første pladsen i klassen, og fører med fem omgange ned til nummer to.

Efter endnu helt perfekt pitstop og tankning, er det Martin Gøtsche der afløser Peter Obel i bilen, han kører ud og laver de samme tider allerede fra første omgang, som han sluttede det tidligere stint med - go kart esset er tydeligvis ved at have godt fat i både Clio Raceren og banen!
Martin Gøtsche kørte et forrygende stint med meget stabile tider, og afleverede bilen på første pladsen til Andreas Schrøder. Han får nogle problemer med at den understyrer, og sætter derfor farten lidt ned. Men fastholder første pladsen.

Efter cirka 10 timers kørsel foretager Team Sally sit sidste kørerskift, Peter Obel bliver sat i bilen for at kører det sidste stint i dette 12-timers løb i Ungarn.
Han kører med det samme de tider han er blevet bedt om, til punkt og prikke.

Efter de 12 timers race rundt på Hungaroring, kører Peter Obel raceren over målstregen på en generel femte plads i løbet, samt på en første plads i klasse A2.
Dermed bliver Sally Racing det første team nogensinde der vinder tre år i træk i Creventic 12-timers løbet i Ungarn.

De fire Sally Racing kørere (fra venstre mod højre) Martin Gøtsche, Martin Sally Pedersen, Peter Obel samt Andreas Schrøder skrev motorsportshistorie i Ungarn.

12 5 1 295

Det er ikke uden stolthed Sally Racing kigger tilbage på resultatet fra dette års 12-timers løb på Hungaroring, for som nævnt er deres sejr i klasse A2 jo første gang at et team vinder deres klasse tre gange i træk, men også løbets samlede resultat er der god grund til at være tilfredse med.
Sally Racing samlede femte plads i løbet med 295 kørte omgange, var kun 10 omgange fra 4. pladsen der blev besat af en BMW M3 racer fra klasse A3T!

Derudover blev det også til en sejr i det "danske mesterskab" idet Jet Black Racing sluttede løbet på syvende pladsen generelt, samt på anden pladsen i klasse A2 i deres Renault Sport Clio III - de nåede at tilbagelægge 281 omgange.