Pragtsejr til Team Jakobsen Motorsport

Danish Endurance
Championship

05/10/10

DEC - Danish Endurance ChampionshipDet sønderjyske Porsche-team anført af stråtækkeren Michael Jakobsen, Aabenraa, sikrede sig i weekenden mesterskabet i Danish Endurance Championship's division 3.
For tre uger siden fik teamet sin første sejr, da Michael Jakobsen og norske Roy Edland kunne køre den hvide Porsche 997 GT3 over målstregen efter fire timers intensivt racerløb. Dette var atter tilfældet lørdag eftermiddag på Padborg Park.

Forud for løbet havde Porsche-trioen kvalificeret sig som næsthurtigste bil, en position som teamejer Michael Jakobsen forbedrede i løbets første 100 minutter. "Det lykkedes mig at køre Porschen frem til førstepladsen allerede på første omgang, og da jeg kom ud af bilen efter godt halvanden time, havde vi et forspring på tre omgange ned til andenpladsen", fortæller Michael. De tre omgange var dog ikke nok til at bevare føringen. "Et kørerskifte tager omkring fire omgange, så det gjaldt om at køre gode, stabile omgangstider", tilføjer han.

Team Jakobsen Motorsport vandt årets DEC-finale.
(Foto: Gripping Media)

Næste chauffør i bilen var Johnny Andersen, der ved et af årets tidligere DEC-løb har kørt i Porschen. Han kørte et godt stint med stabile omgangstider, der løbende blev forbedret. "Johnny er begyndt at være fortrolig med Porschen, og det bærer omgangstiderne også præg af", udtaler Michael Jakobsen, der endnu en gang havde norske Roy Edland som tredjekører i Porschen.

Hektisk aktivitet under pitstop.

Nordmanden er også blevet meget hurtigere i løbet af sæsonen, og det lykkedes da også at tilbageerobre føringen, som holdt lige til målstregen.

Glade og lettede efter en hård sæson.

Sejren på Padborg Park betød også at Porsche-mandskabet sikrede sig mesterskabet i division 3, og det var noget som passede hele teamet. "Det har været en hård sæson", forklarer Michael Jakobsen. "De første løb brugte vi på at lære bilen at kende og få den til at køre optimalt, og nu er vi så begyndt at høste frugten af vores arbejde. Det føles utroligt godt, og det er et resultat som ikke var kommet i hus uden mekanikerne og en dygtig teamchef, den tidligere DTC-kører, Brian Mikkelsen."

Roy Edland kørte Porschen over målstregen til endnu en sejr.

Med weekendens sejr blev der også sat ny en ny rekord, idet Team Jakobsen Motorsport tilbagelagde hele 206 omgange på den sønderjyske racerbane, svarende til 453,2 kilometer.

Forberedelserne til 2011-sæsonen er allerede i fuld gang, og målet er naturligvis at vinde det generelle mesterskab med den hurtige Porsche.